torsdag 12 november 2009

De sitter faktiskt inte i regeringen...

Maria Wetterstrand får inte följa med och Mona Sahlin får inte vara med och bestämma. Vad är problemet? Ingen av dom sitter i regeringsställning. De tilhör oppositionen. Det kanske är svårt att förlika sig med det.

Att socialdemokraterna inte får vara med och bestämma vem som ska bli EU-kommissionär är väl inte så konstigt. Det är Fredrik Reinfeldt som är statsminister. Liksom Göran Persson var det tidigare, då handlade han på samma sätt. Jag tror inte att det handlar om barnslighet som flera framför som möjlighet just nu. Inte alls. Det handlar om att acceptera vem som är statsminister och se att i den rollen ingår ett ganska stor mått av möjlighet att bestämma själv hur man vill jobba.

Det barnsliga är väl att överhuvudtaget fundera i banor av barnslighet i den här frågan. På socialdemokraternas bloggportal Netroots är indignationen hög som det ska vara. Netroots är utöver att jag inte delar åsikterna bland bloggarna där ett bra initiativ. Cred för det ;-)(Aftonbladet)

Bloggar: Peter H

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Den Rotlöse sa...

Citat från artikeln:
"Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) uppmanade i våras oppositionen till en så kallad borgfred – politisk enighet – under Sveriges ordförandeskap.

– Nu bryter man borgfreden och lägger kraft på att bråka med oppositionen i stället för att samla hela Sverige bakom ett framgångsrikt klimatavtal, säger Anders Ygeman."

Min lilla åsikt?
Man ska hålla sina överenskommelser.

Annars håller jag med om att oppositionen inte riktigt har rätt att påverka nuvarande regerings angelägenheter.

scaber nestor sa...

Skillnaden är väl att de fick extraplatser, varav en tillföll M.W.

Sen drgs dessa platser in pga "platsbrist" något som, mig veterligen, arrangörerna inte har sagt.