torsdag 12 november 2009

Förklena inte Mona men gärna Anders Borg...

Det är sällan men ibland uttrycker jag mig lite cyniskt om politiker. Det blir genast kommentarer här om min låga stil osv osv. Men när någon på (s)-sidan skriver förklenande om någon i regeringen är det tydligen OK.


"Han stövlade in på scenen på SKL:s ordförandedag med ett självförtroende likt en Thorsten Flinck på speed och körde på om den ljusnande framtid..."


Så skriver Johanna Graf. Snyggt gjort? Nej det tycker inte jag. Det må vara att man inte är överens om den ekonomiska politiken, att man har synpunkter på hur saker och ting hanteras eller hur någon agerar. Men just det här förringandet av personen tycker jag är väl trist. Visst görs det såna felsteg även här, medges, ingen är mer än människa.

Men att försöka skilja på sak och person kan man väl ändå göra. Det skulle förmodligen öka intresset för den politiska debattens sakfrågor. Jag ska bättra mig. Kan vi göra det till en spännande tävling. Den som är mest saklig vinner?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Björn sa...

Blir glad när jag ser den här frågan lyftas fram - tycker sak/person är en av de största utmaningarna jag möter varje dag.

Jag formulerade till exempel ett manus till en föreläsning i våras och bollade det med en arrangör av ett stort evenemang. Kommenteraren var att mina tankar innehöll mycket substans kopplat till relevant forskning vilket skulle bidra med ett tydligt mervärde för åhörare. Men tyvärr så väljer man inte föredragshållare utefter sakligt innehåll utan efter namn och person.

Därmed inte sakt att det finns många namnkunniga som också är väldigt duktiga i sakfrågor.

Sakligast vinner - det vore något!

My two $. /Björn.

Johan Ulvenlöv sa...

Rekommenderar detta inlägg för dig. Säger något om debattklimatet på nätet.

http://www.s-buzz.se/2009/11/hat-pa-natet-svenska-exempel.html

Mary sa...

Johan - jag tar fullständigt avstånd från detta. Men det förstår du, eller hur? Ska se om jag kan göra något.

Johan Ulvenlöv sa...

det förstår jag, det var ett lästips. mvh/J