onsdag 11 november 2009

Körkortslösa ungar bränner ner sommarstuga och försöker köra över poliser...

Polisen sköt på ungdomar kan man läsa på dagens tidningsrubriker. Det är hemskt - men det skedde inte på lösa boliner. Det fanns kanske skäl till att de kände sig tvingade att använda sina skjutvapen? Inte för att det är bra att poliser skjuter runt omkring sig, men det gör de inte heller. Ganska sällsynt. Trots allt.

Körkortslösa ungar bränner ner sommarstuga och försöker köra över poliser med bil...

Hade det inte också kunnat vara en rubrik på händelsen? Lite lång kanske?

Kan man inte tycka att det är att ungar bränner ner sommarstugor och kör bil utan körkort som är det stora problemet i den här händelsen. Polisen får ofta klä skott (fyndigt formulering) för allt möjligt. En hel del är nog knas men för det mesta så är de våra vardagshjältar trots allt. Lyssna på Karin Göthblad när hon intervjuas i Korseld. Intressant och ger en balanserad bild av olika händelser vi läst om på sistone. Allt är inte vad det ser ut att vara.


SvD Expressen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Zico sa...

Håller helt med dig. Det är ju en flock ligister i en bil som tänt på en sommarstuga och försöker köra över poliser som är problemet - inte att poliserna skjuter i nödvärn.
Att det dessutom bara "övervägs" straff för dem, är ju befängt. Det är ju mordförsök, dessutom mot tjänsteman i uniform.
Alla borde ju åka dit för mordbrand och bilstöld. Föraren borde dessutom åka dit för olovligt framförande av fordon, mordförsök, samt förhindrande av rättvisan då de faktiskt försökte fly också. Släng in dem i buren och sluta mjäka så mycket, då inser de ju bara att de kan göra vad de vill och inte behöver stå till svars!

Anonym sa...

Det är väl inget ovanligt att offren görs till de skyldiga och att det är synd om de kriminella? Arvet från vänsterflummets Sverige, där kriminella endast är offer för omständigheterna, är starkare än vi tror.

Låt-gå-mentaliteten gynnar ingen, allra minst de som inte får lära sig att kriminella handlingar är oacceptabla. Daltande ökar bara risken för att de kriminella begår grövre och grövre brott.

/Blågrön

Jonas sa...

Håller helt med er båda.
Tyvärr är vi här i Sverige alldeles för mjäkiga mot straffmyndiga tonåringar.
Jag tycker mig ha börjat se att allt fler tonåringar har börjat med grova brott, som t.ex mordet på Therese Rojo.
Om det nu är så synd om tonåringarna så får vi väl börja ge föräldrarna ordentliga straff istället, nåt måste ggöras för att minska detta.
MVH Jonas

Anonym sa...

Inget fel i att straffa föräldrarna. Det är ju deras ansvar att uppfostra - så de borde också ta konsekvenserna i att ha brustit i sitt föräldraansvar. Vi bör dock tänka på att denna regel kan också slå fel, om t.ex. föräldrarna inte klarar av ungen och inte får någon hjälp av samhället trots att de begärt det.

Men, men... tanken är intressant att spekulera i: 100% föräldraansvar, både när det gäller ungens beteende som av ungen orsakade skador.

Anonym sa...

Hej
Jag haller med dig i allt. Rubriken ar ocksa valdigt tendetios eftersom Polisen inte kunde veta att det var ungdomar i bilen. Det enda dom visste var att nagra galningar forsokte kora pa dem. Det var val inte forran de greps som dom fick reda pa aldern. Tycker for ovrigt att det ar sjalvklart att foraldrar ska sta for en del av kostnaden nar deras barn staller til med ofog. Da skulle ungarna hallas efter battre.
Gunnar

Anonym sa...

det borde vara självklart att göra föräldrarna ansvariga - med undantag om de bevisligen har försökt göra ALLT för att fostra sina barn - varför skall vi betala för dessa ligisters framfart? Dessutom borde de straffas ordentligt med något åldersadekvat straff, t ex städa skoltoaletter under uppsyn och dylikt. Nu skrattar de ju bara när de körs hem av socialtjänsten

Mary sa...

Åldersadekvat straffpåföljd kanske är en idé...

Esse sa...

Själv undrar jag mest över vad polisen sköt på eftersom att skjuta sönder däck med handeldvapen är bara något man gör i filmer....tur att ingen blev allvarligt skadad i alla fall.