torsdag 10 december 2009

Det gick åt pipan plats 51 räcker inte...

Provvalet är avgjort. Det gick åt pipan. Hamnade på plats 51 - hur bra är det på en skala?

Förmodligen lägger jag ner politiken och klipper mig och skaffar ett jobb nu... Måste smältas. Jag trodde att det skulle gå bättre faktiskt. På 25-30 i alla fall.

18 kommentarer:

scaber nestor sa...

Beklagar Mary, men dina partikollegor verkar inte vara intresserade av starka självständiga kvinnor med stort hjärta och rättspatos.

Om du snabbar dig tror jag PP har en plats över :)

Johan Westerholm sa...

Mary

Beklagar, du hade behövts i (M)

mvh

Johan

Zac sa...

Håller med de tidigare - gör en insats i PP istället, du kan göra en enorm och antagligen varaktig insats där och påverka en av dina hjärtefrågor!


//Zac

Johan Westerholm sa...

Zac och Mary

Som (S) så kan det kännas lite märkligt att att hysa sådan respekt jag gör för Mary. Men Zac har en poäng, och titeln på bloggen är ju given om det skulle bli det val Mary gör.

Piratkarameller går nog inte av för hackor.....

mvh

Johan

Peter Andersson sa...

Också jag uttrycker beklagan. Även om jag tror att det är lättare att bära smällen att "inte komma in" jämfört med att "åka ut". Säger jag som för att ge utrymme för nya "ledare" har petats ner på min valkretslista och sannolikt åker ur landstinget. OM vi inte gör ett kanonval. Men ..som sagt..beklagar verkligen.

/peter

berinder sa...

Trisst. Hade trott att medlemmarna i dom borgerliga partierna skulle straffa integritetshatarna i partitopparna med att rösta fram integritetsvänner högt upp på listorna.

Det hade varit alternativet för att få ordning på dom borgerliga partierna, nu är jag rädd att Alliansen kommer stå på fel sida staketet i fyra år till.

M behöver dig, men jag kan inte vara riktigt ledsen. Med starka integritetsvänner högt upp på listorna hade jag sett en försvagning av piratpartiet, men är det såhär det går för integritetsvänner i M så ser jag ljusnande tider framför mig för piratpartiet.

Mary X Jensen sa...

Tack vad gulliga ni är. Det är bara att inse att nätfrågorna nog enbart är viktiga för oss som är här. De som röstar i provvalet gör kanske andra prioriteringar, de kanske knappt är online. De känner inte mig.

Men provval är provval och man bedöms av människor man inte känner utifrån ett foto där man ser ut som en gammal ungmö från yttre utkanten i smålandsskogarna som inte varit utanför kommungränsen.

Peter tack du har nog rätt, det är värre att åka ur. Kommer man aldrig in så slipper man ju den näsan.

Johan, Zac och Scaber. När jag var som mest upprörd och argast under FRA-debatten registrerade jag faktiskt bloggen MinaPiratKarameller ;-) ;-)- Den fastnade i Bloggers filter såsom varande en skum blogg som de befarade skulle ägna sig åt icke önskvärd verksamhet. Jajamensan.

Man kan dock ägna sig åt politik på andra ställen än i Riksdagen. Nu får jag satsa på de informella vägarna... viljan att påverka har jag i blodet.

Anonym sa...

Du är en tillgång inom politiken. Hoppas du på något sätt finns kvar.

Morfar Gunnar sa...

Men bloggen fortsätter du väl med? Den behöver vi även nästa år. Fira jul i lugn och ro först!

Anders Sporring sa...

Mary, Tråkigt för dig och för oss. Du hade behövts där med ditt stora hjärta och din klokhet!

Sluta inte med vare sig politik eller bloggande, du behövs i debatten! Kram

Hanna Wagenius sa...

Usch vad tråkigt! Din kandidatur hade definitivt behövts i valet.

Och jag hoppas inte att du går över till PP! Jag hoppas att du fortsätter jobba inom M, för det behövs många för att vända Alliansskutan just nu, oavsett parti och listplacering.

Mary X Jensen sa...

Hanna lugn och fin. Jag är moderat uti lilltån...

Martina Lind sa...

Tråkigt att höra, Mary. Provvalen fungerar inte särskilt bra för den som inte sprungit på lokalföreningsmöten och figurerat flitigt i interntinignar och dylikt. Och som sagts tidigare här - första provvalet får man se som en övningsomgång. Politiken är ett maratonlopp, och de som har 'staying power' och håller ut brukar det går bra för. Ge inte upp!

Tor sa...

Verkligen tråkigt!

Hans J sa...

Det var ledsamt att höra!
Du ÄR en trevlig röst i sorlet!

Jag hade önskat att du hade hamnat på en betydligt bättre plats. Moderaterna och vi andra har missat något.

Krassman sa...

@Godistanten
Trist, hade även jag förväntat mig att du skulle få en bättre plats. Men hur avgörande är era provval? Vad händer nu och hur stort inslag har själva mötet där listan beslutas.

Beelzebjörn sa...

Somm PP känns det lite märkligt att hålla med Hanna Wagenius, och hoppas att du stannar i (m), som därtill tillhör alliansen, vars förtroendeaktier står lägre i kurs än till och med Schymans just nu (och TRO mig - Schyman står INTE högt i kurs).
... Men det är just därför jag är glad att du fortsätter i ditt parti. I ett parti som leds av en människa som Fredrik 'alla vinner på att diskussionen lägger sig' Reinfeldt, känns det extra viktigt att veta att det finns eldsjälar som brinner för de värderingar vi delar, och arbetar hårt inifrån för att bygga om.

Det behövs, DU behövs, och det finns fler sätt att påverka. Trist med provvalet, men skönt att höra att du inte ger dig ;)

Kajsa Warg sa...

För att vara moderat är du riktigt trevlig ;D Som jag brukar säga till mina moderata vänner.

Ja, vettiga människor behövs i alla partier. Faktiskt lite här och var i samhället.

Och jag tänker mig att även Österåker kan behöva klokskap - som är lite politiskt galen kommun ;) (Ur min synvinkel.)

Egentligen gör du nog mer nytta med bloggen än du skulle nå i Riksdagen ... kan jag personligen tänka. Utan att för den skull på något sätt förringa allt det arbete som görs där. Vilket jag har en liten insyn i sedan tidigare.

I övrigt håller jag med flera av de andra kommentatorerna - att du behövs i (M).