måndag 14 december 2009

Partiledare mot partiledare

Idag finns det risk/chans för att Mona Sahlin kan bli statsminister. Risk eller chans beroende på hur man ser det förstås. Statsminister Reinfeldt är bekymrad. Undra på det, siffrorna ser inget vidare ut. Gårdagens debatt i Agenda med partiordförande Sahlin och minister Husmark Pehrsson visar på att socialdemokraterna dragit igång sin valkampanj rejält. De skickar ut partiledaren. Det kanske moderaterna också ska göra. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Så ska det vara. Bara Fredrik Reinfeldt får Mona Sahlin osäker, mot alla andra är hon överlägsen. Det är dagens sanning. Hon är rutinerad och rollen som partiledare ger alltid ett försprång i sig.

Ska bli bra när statsministern kommer hem och tar itu med det här. Det tycker också Bjerke av samma anledning som jag vad det verkar. Ministrar ska inte tränas på Mona Sahlin i värsta läget. För då vinner hon eftersom hon vet vilka knappar som ska tryckas på. Det handlar om känslor. Det räcker väldigt långt. Det är onödigt om moderaterna missar den uppenbara verkligheten.

Kent Persson ger en bra genomgång av den moderata politiken. Sahin är inte trovärdig tycker Roger HAddad. Oppositionsbloggarna tar förstås chansen att klippa till. Högberg menar att media följer en vinnare. Nåja än vet vi inget om det. Peter tycker att Mona Sahlin vann gårdagens debatt i Agenda. Man kan se det på oika sätt förstås. Mot Fredrik Reinfeldt hade hon aldrig vunnit. Grejen är den att de båda säger samma sak men Mona Sahlin hävdade motsatsen, heal tiden. Alla lyssnare är inte korkade ska man dock komma ihåg.
Johan Westerholm  Krassman

Opinionsbloggen s-buzz och dito Alliansfritt Sverige tycker som de tycker...

(expressen) (DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

madeleine sa...

Hej- min personliga uppfattning är att sittande regering är lite för otydliga och kan uppfattas som spretiga. Dvs att de inte driver EN linje utan många egna små linjer. Det skapar otrygghet i ett redan ganska otryggt läge. Bara en reflektion.... / Madeleine

Mary sa...

Du kan ha rätt i det Madelaine. Mer tydlighet behövs inte en massa klyschor.

Johan Westerholm sa...

Mary

Du är inte bättre du som implicit hävdar att det finns korkade lyssnare.

mvh

Johan

Mary sa...

Johan jag säger väl snarast att de flesta INTE är korkade.