måndag 14 december 2009

Så gick de nya sjukreglerna igenom då...

Regeringen klubbade idag igenom de nya förmildrade sjukförsäkringsregler som det talats så mycket om under senare tid. Så nu finns det ingen anledning att ge sig på regeringen om den saken längre. Men förmdligen kommer nu alla socialdemokrater att stämma upp i kör och säga att det inte räcker. Det hör till saken. Jag tycker att det är bra av regeringen att så snabbt kunna ändra på något som är fel.


Läs mera i DN.

Christer Borgström bloggar om sjukförsäkring och opposition.

2 kommentarer:

scaber nestor sa...

snabbt?

remissinstanserna varnade för denna situation redan innan försämringarna klubbades igenom (under applåder).

Tycker det är symptomatiskt att statsråd och riksdagsledamöter inte tar till sig av remissinstansernas kritik, något vi har erfarenhet av från FRA-debatten.

Vill också påminna om att sjukförsäkringsavgifterna är tagna från den del av våra löner som vi avstått ifrån under avtalsförhandlingar (arbetsgivaravgifterna), trots retorik om att det kostar samhället för mycket pengar har det ju visat sig att just sjukförsäkringen gått plus sedan 2003. (läs - "ett hjärta rött"-bloggen för siffror och länkar)

Vart tog de pengarna vägen?

Samma sak med a-kassan, som även den bekostas genom lön vi avtalat om. Den har inte gått minus under 2000-talet, 2008 var överskottet 11 miljarder.

Vart tog de pengarna vägen?

Det verkar vara ganska mycket av skattesänkningarna som bekostats med de sociala försäkringarna.

vänsterwiki sa...

Man har alltså talat om för Försäkringskassan att deras tolkning av de nya reglerna är helt uppåt väggarna. Det räcker att se vilka som sitter i toppen så inser man att FK och alla andra myndigheter används för att slå på regeringen. Ingår det i FKs uppdrag att kommunicera värderingar av lagarna?