lördag 30 januari 2010

Filmer släpps på nätet direkt - bra ide

Nu börjar verkligheten komma i fatt lite. Släpp filmerna på nätet så slipper vi piratkopieringen menar Filminstitutet genom Cissi Elwin Frenkel. Precis det är exakt vad vi talat om här på nätet hur länge som helst nu. I stället har det skapats pinsamma lagar som givit lobbyorganisationer möjlighet att agera poliser.

Verkligheten kommer alltid ifatt... Kanske att Kevin Kellys tankar börjar leta sig in i hjärnvindlingarna hos allt fler nu. Bra i så fall.


(SvD)

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Sedan tror jag mycket beror på prissättningen.

Ibland slås man av hur absurt det är att det kan vara helt omöjligt att köpa en film lagligt samtidigt som det tar fem minuter att ladda ner den gratis olagligt.

Scary Devil Monastery sa...

@Fredrik
Förutom att om man tar filmen olagligt fungerar den bättre och man slipper den obligatoriska kvarten av reklam/antipiratvarningar som DVD'n inte tillåter att man spolar förbi.

Enkla lösningar som fungerar till rimligt pris är modellen som kan fungera. Men inte så länge som bolagen tar 99% av förtjänsten (vilket är vad som hindrar spotify/voddler) som populärt alternativ för kreatörerna.