lördag 30 januari 2010

Generositet smittar av sig...

Genom mitt bloggande har jag kommit i kontakt med väldigt många trevliga människor. Både från moderaterna och andra partier. Det finns frågor som man ryckts med av som löpt rakt igenom partigränserna och ett omfattande grupparbete har uppstått. Kompetensen och kunskapstillförseln från andra har varit ovärderlig.

En av de personer som jag gillar allra bäst är Örebromoderaten Kent Persson som också han är en hängiven bloggare. Vi båda leder bloggligan bland moderaterna. Jag räknar bort Carl Bildt som ligger tvåa emellan oss i Politometerns senaste ranking av politiska bloggare. Bildt spelar i en annan liga, han är utrikesminister. Jag beundrar honom enormt för hans kommunikationsstil. Kent och jag är mer vardagskommunikationsexperter kan man säga.

Kent och jag är båda personer som drivs av att vara generösa och respektfulla mot dem som har annorlunda åsikter än vi har. Och båda drivs vi av viljan att vara med i politiken för att göra skillnad. Därför är vi också båda två resonerande och gillar att diskutera. Vi blir på så sätt ett viktigt vardagskommunikationsrör för moderaterna. Det är bra. Det saknas och det ser man på den trots allt enkelriktade informationen som kommer från partiernas informationsavdelningar, det gäller samtliga partier. Där finns sällan utrymme för diskussion. Det är omodernt. Unga människor vill ha sin syn med i spelet och accepterar inte peka med hela handenstil längre. Inte i sammanhang som berör dem själva. Förr behövde man en egen tryckpress för att sprida information, idag kan varje privatperson prestera detta med hjälp av internet. Tiderna har förändrats. Vi är resurser för partiet på många sätt. Inte självklart lätt att styra förstås. Men måste man det?

Min gamle kollega och chef från MSN-tiden i tidernas begynnelse Jan-Eric Ramberg skriver en intressant krönika i CS om det nya normalläget - att använda de resurser som finns. Man måste göra mer med mindre helt enkelt. "Ny teknik och nya metoder för utveckling gör att mindre företag ofta har tillgång till samma teknik som stora företag. Kontrollen flyttas bort från dem som förväntas ha kontroll. Iranska mullor och moderata presssekreterare"kan enas om vanskligheten i att försöka styra budskapet".

Observera att det inte är jag som skrev moderata pressekreterare, haha. Ta det som ett exempel bara för allt i världen (jag tycker att ni är jättebra). Men det handlar om det där ständigt återkommande tolkningsföreträdet. Det håller på att förändras... Man får börja jobba mer med varandra helt enkelt, i olika nätverk. Inte för varandra i en statisk hierarki.

Spännande det här, verkligen.För att återkomma till det här med att bli utmärkt. Hur kul är det inte med alla positiva reaktioner man får. från de mest oväntade håll dessutom. Fantastiskt. Men hur märkligt är det när det blir helt tyst från dem man tror att man står nära. Förvisso blir det väl uppenbart att man ska byta bekantskapskrets. Men ändå.

Edvin är gullig och gratulerar oss.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

alla bloggare som är aktiva inom moderaterna är lika mycket värda som du o kent.

därmed inte sagt att det ni gör ät sämre. Det ni gör ät jättebra, men ingen är mer värd än den andra.

Alla tillsammans är det totala värdet.

Mary sa...

Mikael. Kvantitativt sätt så är Kents och min blogg mer värda än andra just nu. Vi når fler och har en större plan att spela på. Där är vi helt enkelt bättre. Så är det bara.

Sen kan man förstås fundera äver vad som är värde. Självklart har alla ett värde för varandra. Men nog tycker jag att det hade varit trevligare och mer generöst att ge oss beröm för att vi nått fram så bra.

Anonym sa...

Tack för varma och berömande ord Mary! De går rakt in i mitt hjärta!

Kent

Mary sa...

Tack tillbaka Kent... Vi kan behöva lite hjärtevärme framöver.