torsdag 28 januari 2010

Politometern har koll på bloggarna... Vilka är mest inflytelserika

Den här veckan har Politometern som drivs av Martina Lind släppt topplistor över de mest inflytelserika politiska bloggarna som hennes blogg mäter efter givna variabler..

De har släppts i följande ordning - Grattis. Det är så kul det här. Känns som om vi också är en egen slags familj som håller ihop trots olikheterna. I bloggosfären jobbar vi över partigränserna. Bra för demokratin tror jag.

Måndag 14.00: Kristdemokraterna
Där kom min krönikekompis Peter Soilander på första plats. Bland KDs bloggar vill jag lyfta fram politikerliltih. Hon är mycket aktiv överhuvudtaget och kampanjar via sociala medier för en riksdagsplats.

Måndag 14.30: Miljöpartiet
Maria Ferm leder här och det som slår mig mest nu är vilken liten relation jag har till just MP. Detta trots att jag både källsorterar och tänker mig för vad häller miljön.

Tisdag 13.00: Vänsterbloggar
Jinge vann på vänsterbloggesidan. Men det finns också en annan vänsterbloggare som jag vill ta upp nämlligen Svensson. Han är så mycket väster som man nog kan bli. Mitt vänster slutar vid socaldemokraterna, längre tänks inte åt det hållet. Lite koll håller jag dock här och slänger en och annan kommentar också. Det är är kul på sitt sätt.

Tisdag 13.30: Piratpartiet
Självklart är Emma på opassande mest inflytelserik i den gruppen. Hon kan ha noll inlägg men när hon börjar skriva  då läser ALLA, hon har inflytande och hon är ödmjuk inför det. Min kompis verkligen, jag gillar henne så mycket. Förra året vann hon tävlingen Aftonbladets Stora Bloggpriset, i år är hon ännu en gång nominerad. Liksom Farmor Gun som bryter åldersvallarna och alltid skriver tänkvärt. Rebellen HAX jobbar numera för PP i EU.  Martina skriver om Emma här. Det är piratpartiet som begriper nya medier och hur man samverkar. Jag har lät mycket av dem. Och hade nog varit Piratpartist på grund av deras syn på internetfrågan om jag nu inte varit en så hårdkodad moderat som Oscar Swartz brukar säga. Bloggen Livbåten är en blogg som gått över til Piratpartiet. Mycket hade med FR-frågan och IPred att göra.

Onsdag 13.00: Folkpartiet
Folkpartiets toppbloggare är Mark Klamberg. Inte oväntat alls. Han kan konsten att blogga med både hjärta och hjärna och har varit en av de mest kunskapsgivande bloggarna under hela FRA-debatten. Han är en mycket begåvad person på alla sätt och har min stora beundran. Martina beskriver honom så här. En annan fp-bloggare som jag gillar mycket är Madeleine Sjöstedt, det hon skriver om internet går rakt in i mitt hjärta för det är exakt som jag ser på saken. Det finns många flera spännande bloggar här. Amanda Brihed exempelvis.

Onsdag 13.30: Centerpartiet
I topp för C är Federley förstås säger Martina. Fredrik Federley har även för mig blivit en onlinevän. Både i bloggen och framför allt på twitter. Jag tycker helt enkelt om Fredrik och så är det med det. Det finns månag C-bloggare som jag gillar. Magnus Andersson, Per Ankersjö, Johan Hedin. Hultin, Lake. Hanna  W och Staffan Danielsson och många fler. Centerbloggarna är kul, för de visar känslor och engagemang. Och så hör de till alliansen.

Torsdag 14.00: Socialdemokraterna
Sossarnas verkliga bloggdrottning Rosemari Södergren aka Chadie, ligger etta hos socialdemokraterna  med sin ständigt uppdaterade Kulturbloggen. Hon är den som lärde mig blogga och vi bloggade tillsammans på numera vilande bloggen Bloggtidningen. Så här skriver Martina  och listar de andra sossebloggarna. Tvåa kommer Knuffettan Peter Andersson. också han en kul och intressant bloggare att bolla olika tankar med. Bland sossebloggarna finns många jag stöter och blöter med. Johan W, Peter H är några exempel. Vi tycker inte lika utan bryter ofta synpunkter med varandra på ett respektfull sätt.


Fredag 10.00: Moderaterna 
Det är i morgon det. Undrar var jag hamnar, mycket nyfiken. Och var hamnar min moderatkompis Kent Persson.

Fredag 10.30: Den Totala Listan!
Ännu mer spänning...

23 kommentarer:

emma sa...

*slängpuss* Nu hoppas vi att du toppar i morgon!

Mary sa...

Man vet aldrig Emma...

Jinge sa...

Du kommer säkert mycket högt på listan. Tyvärr är det ett trubbigt mätinstrument som används, och någon slags kombination som både kollar unika besökare och inlänkar vore bättre. Men inte ens det räcker, frågan är vad som fattas då..

Anders_S sa...

Jag får ju inte vara med på Politometern. Därför är politometern inte tillförlitlig och bedömer inte alla politiska bloggar. SP som jag är emd i har normalt 4 bloggar balnd de 50 mest besökta medan Vänsterpartiet brukar ha två.

Mary sa...

Jinge så länge allt mäter det de mäter och det är uttalat hur så är det allright.

Egentligen behöver maa bara ha en läsare, den rätta om man vill påverka.

Tor sa...

Håller tummarna för dig.

Ken sa...

Grattis!

scaber nestor sa...

Grattis, fan va gött.

Detta kan du kasta i ansiktet på dina partikamrater som placerade dig så långt ner på listan.

Tonårsmorsa / Fatou sa...

Grattis! Sug på den goda karamellen, du! ;-)

Jerker Montelius sa...

Grattis.
Mest inflytelserika moderata bloggaren.
Carl Bidt slagen.

Krassman sa...

@Mary
Jag lyfter på hatten och gratulerar att ditt hårda arbete givit detta härliga resultat. Kul att se att en "gräsrot" kniper förstaplatsen bland allt högvilt på listan.

Lars-Erick Forsgren sa...

Nu är det ju frågan om politiska bloggar ska bara anses vara sådana som bekänner sig till ett parti?

Att ha en ideologi är väl inte fel? Trots att ideologier inte precis lyfts fram av alla partier.

Och intressant politisk bloggare kan man vara utan vare sig parti eller ideologisk etikett, anser jag.

Men Mary, det är ingen tvekan om att din blogg är den moderata blogg jag följer mest flitigt. Och gillar bäst.

Fredrik sa...

Grattis Mary, det är mycket välförtjänt.
Även om jag sällan håller med dig i sak så skriver du oftast intressant och eftertänksamt.
Din blogg en av de få jag faktiskt läser dagligen.

Tor sa...

Grattis!!

Mary sa...

Tack vad gulliga ni är...

Widham sa...

Grattis!!!

Sällan är en utmärkelse så välförtjänt. Njut av att visa upp detta för de som inte har fattat!

Peter Högberg sa...

GRATTIS. Tippade dig två men jag hade fel...:)

Elias Giertz sa...

Grattis till en förstaplats! Den är välförtjänt. Och som någon påpekade, släng det här i ansiktet på kamraterna som placerade dig så långt ner på listan.

Du hade förtjänat en toppkandidatplats på riksdaglistan!

Fortsätt blogga som du gör, du är bäst!

Kul att du gillar centerbloggar förresten. ;)

nef sa...

@Anders_S

"Jag får ju inte vara med på Politometern. Därför är politometern inte tillförlitlig och bedömer inte alla politiska bloggar."

Smakar rönnbären surt, Anders? ;)

Du vet väl om att du själv kan anmäla din blogg på Politimetern. För du menar väl inte att du förväntar dig att Martina Lind ska skrapa hela den svenska bloggosfären efter bloggar där skribenten utöver att denne skriver om politik även skrivit ut sin partitillhörighet?

Elias Giertz sa...

@nef

Fast han får ju inte vara med. Socialistiska partiet finns inte med i databasen och därför kan han inte ens anmäla sig! Tyvärr. :(

nef sa...

@Elias
Förvisso, men "får inte" är väl ändå att ta i lite? "kan inte" är nog mer passande. :)

Om jag vore Anders eller annan Sp:are så skulle jag nog fråga om det kunde tänkas att läggas till en slot för mitt parti. Eller kanske en slot för "övriga partier".

Ser nu att inte heller Sd finns med som alternativ så frågan är ju om det är medvetet val eller en miss.

Mary sa...

nef - kul att se dig här igen ;-)

Anonym sa...

Stort grattis till din placering, väl värd. Tack för länkningen!