onsdag 10 februari 2010

Nakenbilder på resenärer cirkulerar bland flygplatspersonalen...

Det som en del hävdar inte händer har hänt. Så fort människor är iblandade så träder den så kallade mänskliga faktorn in och det går åt pipan. Detta gäller alltid. Alla registrering i databaser läcker. Även de hemliga.

Läs här om hur nakenbilder på kändisar sparas och cirkulerar bland flygplatspersonalen. Thomas Bodström, statsministern och justitieministern och Mona Sahlin. Vad sägs? Alla kan råka ut för detta naturligtvis men den som är kändis eller auktoritet kan råka mest illa ut. Det är nog knappast terroristerna som haffas, de beter sig som vanliga. Friläge för "mänskliga faktorn" att agera här. Integritetsproblem? Ja, jag tycker det.

Annika Beijbom tack för tipset.

Uppdatering: Göteborgsposten listar olika integritetskränkningar och påpekar att ungdomar på grund av den heta debatten kring FRA och Ipred börjat fundera mycket på just integritetsfrågorna. Man använder olika databaser helt egenerat för att kolla vad folk tjänade förra året till exempel och drar slutsatser av det. Många gånger helt felaktiga dessutom. Det finns diverse exempel. Ungdomarna ska välja i år och det parti som tar integritetsfrågorna på allvar kommer att vinna dem.

Vi finns i fler register än vi vet om, ingen har egentligen någon koll.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

13 kommentarer:

Michael sa...

UT UR EU , BOJKOTTA USAS UTRIKESPOLITIK.

Vi har fanimig fått nog.

Börjar bli dags och raida stofilerna.
soldaterna samlas

Göran Fröjdh sa...

Det hade man ju nästan kunnat förutse. Jag läser också Alex Jones lite så där i smyg (men har aldrig vågat länka dit pga obligatoriska foliehatts-anklagelser...)

Anonym sa...

Det där med foliehattar är ju faktiskt lite skoj. Skulle man be SCB om lite information om ensamstående 35-åriga mammors tv-vanor, så finns säkert den informationen att tillgå. Däremot tror jag SCB har ganska svårt att förse oss med någon statistik om just foliehattar.

Visst, det finns 2 svar på varför, men endast det ena är intressant.

Fredrik sa...

Samma saker sker varje dag på FRA.

embryo sa...

STROPPA PRESSARNA!

Nu cirkulerar också nakenbilder på flygplatspersonalen bland resenärer.

BRASKLAPP: Det är inte farligt att vara naken det är ganska fint.

Mary sa...

embryo - ibland tror jag att du är jätteglad för att du har mig...

LeoB sa...

@Mary:

Du förbluffar mig med att inte nämna Swift-avtalet som ju verkligen berör integriteten. Det är väl idag som EU-parlamentet beslutar om ja eller nej till det (de kan ju som HAX klart och tydligt påpekat) bara säga ja eller nej eftersom minister-rådet (under svenskt ordförandeskap, med Reinfeldt som ordförande) tog ett beslut sista möjliga dagen.

Har du bara inte hunnit skriva om det? Eller tänkte du inte på att det var idag?

Mary sa...

Leo jag har varit fylld av nomineringstämma i min kommun idag. Kommer igen.

Knapsu sa...

"flygplatspersonalen. Thomas Bodström, statsministern och justitieministern och Mona Sahlin"

Fult knep av dig Mary, att nämna Bodström och Sahlin vid namn men inte Reinfeldt och Ask som är de ansvariga ministrarna.
Det är de moderata ministrarna som är ansvariga just nu.

Är ni så jämrans ynkliga att ni till och med nu när ni sitter på makten måste försöka kleta all tänkbar skit som dyker upp på socialdemokraterna?

Patetiskt!

Mary sa...

Knapsu - det där var inget knep. Vad skulle jag skrivit?

Partiledaren i socialdemokraterna och fd justitieministern i den socialdemokratiska regeringen?

Snarare ville jag ge en känga till dem alla. Oavsett partitillhörighet.

embryo sa...

Obsalut. Här finns det alltid något att trycka till om.

Det är alltid roligare att trycka till där det inte prasslar sej alls. Eftersom då vidgas diskussionen och tankarna stöts och blöts i de välduga tankarna.

Internet är alldeles för fullt av nickedockor som tycker samma sak om samma sak.

För en värld i förändring: Tyck tvärtom.

pelle sa...

embryo har rätt. Här är naken flygpersonal en masse:

http://images.google.se/images?hl=sv&source=hp&q=ryanair%20calendar%202010&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

n/a sa...

Det är knappt att man ser att dessa "nakenbilder" föreställer en människa och att skilja en människa från en annan är snudd på omöjligt så hur vet vi att det är kändisar? Jag förstår inte bråket. Det hade varit mer intressant att få reda på vad som händer i kroppen när vi bestrålas eller att diskutera hur vanligt det är att folk har skjutvapen med sig ombord och vad vi i så fall kan göra åt det.