tisdag 16 februari 2010

Nu får det fan i mig vara nog med mobbning här..

TV-producenterna tycker att det är en bra och kul idé att sätta tjocka människor i fängelse för att banta. Det finns uppenbarligen inga gränser för dumhet. Såporna har verkligen visat att det finns en värld för de urblåsta och de elaka som utnyttjar detta faktum. Låt oss bestämma oss för att sätta stopp för detta nu.

Den som är tjock har nog problem ändå än att behöva utsättas för TV-publikens hångarvande. Dessutom så finns det många anledningar till att man är tjock, det är inte bara dålig karaktär och lite dum i huvudet, en sån som man kan skratta åt. Fy fan. Det är bra att Mariefredsanstalten säger nej. Jag hoppas verkligen att det inte är något annat fängelse som tycker att det här OK.

Det måste bli slut på mobbing av människor som inte ser ut som en vanlig medlemåtta och förmodligen är det också. Vi ska vara lite justa mot varandra och inte använda andras olycka för att roa oss själva.

(Aftonbladet)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Kanske någon skulle skapa en TV - Serie där producenter och TV männiksor stängdes in på fängelseliknande platser. Jag håller annars fullt med om att det måste bli ett slut på mobbningen av tjocka.

Mary sa...

Nu tycker inte jag att det här bara handlar om tjocka männsikor utan överhuvudtaget. Ensamma bönder och det är ensamma mammor och det är folk som inte kan sätda ordentligt osv osv De visas up som skäggiga damen på cirkus. Gillar det inte. Ska man skratta åt någon så är det möjligen sig själv.

Mikael sa...

Hej Mary!

Jag håller med dig helt och hållet.

Det måste verkligen bli slut på mobbningen. Tyvärr så är det många såpor som innehåller moment av mobbning. Som Robinson där man har det beryktade "örådet" som "röstar ut" folk, där kan man verkligen tala om mobbning.

Hur vi som vill få stopp på mobbningen skall lyckas är en god fråga. Vi behöver i så fall få många fler med oss på att stoppa mobbningen.

Tyvärr är det inte bara i såpor vi ser och upplever mobbning.

Många barn bli mobbade i skolan och mår mycket dåligt.

Tyvärr förekommer också vuxenmobbning på våra arbetsplatser, men ingen verkar vilja höra eller göra något åt det för då blir de själva mobbade.

Jag har egen erfarenhet av det här när jag jobbade som konsult åt ett bemanningsföretag ute på Skatteverket. Då hade vi en ung kvinna som for omkring och hackade på allt och alla , men inte en människa vågade säga ifrån.

Hon försökte med mig också, men jag var inte mottaglig utan svarade bara "jag är inte intresserad av vad du har att säga". Sedan blev det tyst på henne.

Vi måste helt enkelt sätta mobbarna på plats oavsätt var de finns, inklusive inom politiken.

Mvh

Mikael

Signe "Yamiko" Rocklin (PP) sa...

Förnedrings-tv = 2000-talets freakshows
:(

Anonym sa...

För att vara lite filosofisk... vem är normal och vem är avvikande?

För det måste vi bestämma innan vi snöar in helt.