söndag 14 februari 2010

Vilken dag.- Säg inte att det är lugnt i politiken...

OK

Glada Nyheter: Moderaterna ökar i opinionsmätningen.

Dåliga Nyheter: Eventuellt fusk med provvalen. Förkastligt... Avstånd - till Expressen om det inte är sant och till enskilda om de deltagit fusk. Bra att detta reds ut snabbt nu.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Mmmm, fusk lockar nog när det ligger en livstidslön i potten och valdeltagandet är så pass lågt att 10.000kr i köpta röster kan göra skillnaden mellan livstidslön som riksdagsledamot och ingenting alls.

Det är dags att ta det låga valdeltagandet på allvar så man kommer till rätta med fusket.

Måhända kan man titta på piratpartiets modell när det gäller primärvalen. Gratis parti-medlemskap tar någon minut att arrangera över internet, röstningen sker online där man också kan läsa all tillgänglig information om kandidaterna. Och när röstandet blev aktuellt fick man som medlem flera e-post påminnelser om att nu är det dags att rösta. Den sista fick man faktiskt när det var 45-minuter kvar till deadline, med rubriken "Mindre än en timme kvar! Logga in och rösta nu!". Den som inte röstar under de omständigheterna får faktiskt skylla sig själv.

I andra partier brukar de valen liksom hända i skymundan. Inte i hemlighet, absolut inte, men det ska till ett ganska starkt intresse från väljaren om det ska bli röstat. Inte så konstigt att det blir en liten skara, som i vissa fall har skumma motiv.

Demokrati har sina svagheter och lågt deltagande är döden för representativ demokrati.

embryo sa...

Eventuellt fusk?

Om det är sant?

En moderat har ju redan avgått?

Här kan man hitta på lite nya ordstäv, kantänkas.

Man ska inte leta löss i andras pälsar när man har fullt i sin egen, sa högern.