måndag 15 mars 2010

Att rösta bort någon på ett årsmöte - maken till feghet...

Läser just om att de har problem i Miljöpartiet i Stockholm Stad. Det är en sak att det uppstår konflikter. Det gör det alltid när många engagerade människor är inblandade. Men man måste lösa dem på ett vuxet sätt. Att avsätta en person på ett årsmöte tycker jag är höjden av feghet faktiskt. Undra på att många tröttnar på att delta i politiken. Det är fruktansvärt att utsätta en person för grupptryck. Vi tycker att det är hemskt när barnen gör det men vi är inte bättre själva. Man skäms för mänskligheten ibland.

Att vi tappar medlemmar inom politiken är ett demokratiskt dilemma säger socialdemokraten Peter L Andersson. Man håller med. Det är val och det är verkligen skrutt att inte vuxna människor ska kunna komma överens och finna arbetsuppgifter för alla. För de finns ju.

Det är naturligtvis problematiskt att arbeta i grupp med många viljor, men jag anser att man är tvungen att lyfta blicken bort från sig själv ibland och inte fastna i småttigheter för att man blivit oense. Då tas det onödig kraft från det viktiga. Just nu att alliansen ska vinna valet. Att MP har problem är en sak men jag hoppas verkligen att vi själva inte hamnar i liknande situationer. Det vore trist nu när vi ska uppbåda alla våra positiva känslor inför att vinna valet. Alla behövs...Läs min bloggpost om Groupthink.

3 kommentarer:

Stocken sa...

Låter mest som om valberedningen gjort ett dåligt jobb.

Visst lär det vara jobbigt för Thorsell personligen, men har man inte medlemmarnas förtroende bör man ju skiljas från sitt uppdrag. Det borde väl i det här fallet skett genom att valberedningen inte föreslog honom som ny ordförande. (Givetvis skulle de även ha pratat med honom först. men valberedningen verkar ju ha missat att förtroendet för Thorsell var såpass lågt)

B-O Gavne, Vasteras sa...

-STOCKHOLMS miljöpartister???!!! …det är ju de som, till rent kriminellt, benämner Stockholms lokala politiska samhälle av invånarna runt Kornhamnstorg, alltså Stockholms kommun, för Stockholms STAD.
.
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden som man ju inte kan benämna landsbygd för STAD.
Och visst finns också Stockholms stad, med sina gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

Lars-Erick Forsgren sa...

Normalt kan - eller bör - sådant kunna skötas snyggare, genom att tala med varandra.

MEN det finns ju situationer och personer som verkar hopplösa.
Som när ledande personer i ett parti avviker (med partilednings godkännande!) från det som är el borde vara partiets grundläggande ideologi.! Hur gör man då???

Diskuterar här ett aktuellt fall.
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/med-bocken-som-tradgardsmastare.html