måndag 26 april 2010

Enpartistaden...

Timbro har satt enpartistaden Malmö under lupp. Spännande.

Kolla in sajten här - den drivs av Fredrik Segerfeldt på uppdrag av Timbro. Rapporten om Malmö finns att läsa där.

fler kommuner står på tur.

Om en kommun är styrd under lång tid av samma parti kanske väljarna ska få avgöra. Men om samma politiker ska sitta period efter period är en fråga man kan ställa. Tycker jag så där spontant.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

IOM att det är timbro så kan man ju gissa på att enbart socialdemokratiskt styrda kommuner kommer att granskas och kanske typ lidingö för att kompensera detta.

Mary X Jensen sa...

Vad jag förstått så har du fel där anonym.

Johannes Ek sa...

Spännande ämne. Granskning av makthavare är viktigt och blir ännu viktigare då makten legat så stabilt på samma parti och samma politiker så länge.

Men det är värdelöst när det kommer från Timbro.

Det handlar om grundläggande källkritik. Vem skriver? Vad är syftet?

Timbro skriver. Det innebär att man utan att ha läst sidan redan vet att den kommer vara negativ till sossar och positiv till moderater.

Inget direkt fel i det, ibland är moderat politik bättre. Men då en organisation som Timbro gör det till sin uppgift att ensidigt framhålla moderaternas överlägsenhet så måste man faktiskt läsa deras texter med samma kritiska öga som om man läser ett SD-utskick som påstår att muslimer har bristande personlig hygien och äter upp grannarnas hallon om man inte vaktar dem. Risken är stor att sanningen är underställd ideologin.

(Nu läser jag sidan)

Och ja, den var mycket riktigt ett kritiskt angrepp på sossestyret i Malmö. Många historier om närmast maffialikt maktmissbruk, svågerpolitik och mygel. Upprörande, om det är sant. Borde stoppas *om det är sant*.

Syftet tycks vara att uppnå ett maktskifte i Malmö. Inte så oväntat kanske.

Kritik mot moderaterna förekommer endast i det att M inte tillräckligt aktivt kämpat för makten utan istället snällt accepterat sin plats i opposition. Typisk timbrotext.

Jag skulle gärna se den här rapporten från någon oberoende och kanske till och med bli upprörd över innehållet då, men när den kommer från Timbro betyder den ingenting. Precis som i tidigare nämnda SD-utskick saknas helt trovärdighet.

Det där om att man även tänker utsätta moderatstyrda kommuner för kritisk granskning tror jag när jag ser det. Det ingår helt enkelt inte i timbros agenda, med mindre än att slutsatsen av de granskningarna blir att 'M-styre funkar finfint'.

Vilket det kanske gör! Men från timbro är det helt enkelt inte trovärdigt.