lördag 1 maj 2010

Miljarder låter väldigt mycket...

Jaha - nu är valet i gång och det rejält. Mona Sahlin et al har delat ut miljarder till så gott som alla grupper, arbetslösa, föräldralediga och sjukskrivna och pensionärer - alla ska få. Men hur blev det med förtidspensionärerna? De ska tydligen inte få något alls. Det trista med det är att de oftast inte har någon möjlighet alls att föbättra sin situation utan sitter kvar. För dem är det bra med alliansens politik som ger dem möjlighet till både arbetsförmågetest och möjlighet att tjäna extra pengar utan avdrag på sin pension.

Det var mycket förbättringar som presenterades. Kanske att man ska fundera över vem som ska betala alltihop? Det blir de som jobbar förstås och det är de allra flesta det. Frågan är om de vill släppa ifrån sig sina surt förvärvade pengar. Vill sjuksköterskan bli av med sina extrapengar som hon fått genom jobbavdraget? Valet lär visa. Dags för alliansen att räkna baklänges nu för att påvisa skillnaden. Går det att vända på jobbavdragssnurran så att den visar hur mycket som kommer att tas ur de jobbandes plånböcker nu? För de rödgrönas kalas kommer att kosta.  Smålandsposten reder ut (S)-gängets ekonomiska utspel här och menar att de inte är helt överens.

På något sälvklart sätt känns det bättre att fler jobbar så att det ändå kommer in mer i statskassan den vägen så att det går att fördela. Men nu är det väl så att  den rödgröna staten vill styra över det hela. Som individ ska man sitta ner och vara nöjd. Andra tänker, andra gör, andra tar hand om det hela. Vår enda chans att få ett samhälle där vi slipper ge politiken för mycket intrång i våra liv är att satsa på en alliansseger menar Per Dahl. På måndag ska (S)-gänget presentera hela sin skuggbudget och då får vi se hur det hela ska finansieras.

Kommunalrådet emeritus från Österåker - Stefan Cronberg skrev på FB "Nu tömmer vi AP-(fonderna), var det allmäna budskapet runt om på torgen när den rödgrönskära röran berättade vad som skulle drabba landet... AP = Andras Pengar. Men om det var deras egna då?"

Lars Ohly gick med bestämda steg och talade om att detta är året då högerregeringen ska bort, ska avsättas. Denna kampretorik ger mig kalla kårar. Själv tänker jag att detta kan bli det året då vi får en kommunist i regeringen. Om (S)-gänget vinner alltså. Det triggar till att öka takten för alliansens räkning.

Medan Kent och Johan debatterade för fullt på Aftonbladet var Fredrik A och lyssnade på Mona Sahlin i min barndoms Tornparken i Sundbyberg. Där gjorde jag pärlplattor hos Parkleken, badade i jätteplaskdammen som idag mer ser ut som ett större fågelbad, samt skrubbade knän i klätterställningar och rutchbana. Smygrökte bakom vattentornet när jag blev lite äldre. På den tiden fanns inte politik i min begreppsvärld. Det har med åren ändrats. Jag upplevde aldrig några första majtal i Tornparken. Men har nu i efterhand förstått hur stort det antagligen var där i den socialdemokratiska högborg som Sundbyberg var på sint tid. Nu har det vinglat betänkligt och hade varit moderatstyrt idag om inte två olycksaliga moderater hoppat över till (S)-sidan. Fredrik Axelsson anser att förstamajfirandet har tappat sin förankring. Jag minns att vi moderater också hade möten Första maj på 70 och 80-talet. Varför man slutade med detta vet jag faktiskt inte. Niklas Wykman vår mufordförande har dock varit i Norrköping och förstamajtalat.

Peter L Andersson har kampanjat för (S) förstås bland annat i Huddinge och for vidare med sina socialdemokratiska kompisar till Humlegården sen. Tuff dag för s-supporters idag. Eller hur Peter H? Och Röda Berget.

Nu är det hela igång på allvar i alla fall, valet 2010 och kampen för valvinst har startat. Den tanke vi hade i den politiska bloggosfären om att försöka hålla oss borta från skällsord på personnivå får vi förmodligen hålla för oss själva. De gamla durkdrivna lär inte kunna hålla sig i från det hela. Göran Persson attackerade Odell och Littorin för begreppet Tobleronepolitik och Mona Sahlin satte vidare standard genom att säga att valrörelsen kommer att bli smutsig och lanserade själv högerhärvan som svar på vänsterexperimentet. Vet inte vilket jag tycker är värst faktiskt. Båda är en skymf mot tänkande väljare.

(intressant)

Det finns en risk med att bli för kaxig med sin egen storhet och jag kan inte i all retsamhet och munterhet undanhålla er denna min älsklingsfilm. (bli inte sån Fredrik). Den är gammal men den håller.

Hälsosamme ekonomisten leker med plakattexter.

SvD   Expressen  Göteborgsposten  VK  DN Medborgarperspektiv  P-O Kjellberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

unohansson sa...

Jag håller med Stefan;

Citat (från Flashback tror jag...)

"... Problemet med socialism är att andra personers pengar kan ta slut..."

En dåre på gatan sa...

Så skapar vi tusentals nya gröna jobb där all produktion av saker och ting som skapar Co2 avtryck, ersätts med tusentals nya jobb i tjänstesektorn.

Se videon:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/tusentals-nya-grona-jobb.html