torsdag 24 juni 2010

De snygga - är det riktigt klokt det här...

Jag läste nyligen Danny Wattins bok Ursäkta men din själ dog nyss - det är en bok med många bottnar som nog måste gå igenom kroppen ett par gånger innan man förstår vad han menar. Den boken är inte alltför långt borta från verkligheten, tyvärr får man nog säga.

Visst vet man att det pågår försköning av människor, inte minst när man ser dessa plastikopererade personer som mer ser ut som Plastic Fantastic än som fantastiska efter operationerna. Konstig uppsvällda läppar och bröst som om man klistrat dit stora meloner på kvinnorna. Ser helt enkelt inte klokt ut, men alla har sin smak och mindre korrigeringar kan man ha full förståelse för. Men de där överdrivna när hela utseendet ska förändras för att man inte står ut med sig själv, antar jag att det handlar om, är ganska tragiska. Men vem är jag att döma?

En av mina väninnor sa en gång att hon undrade hur det skulle bli när opererade människor skaffade sig barn som föddes och såg ut som de själva gjorde innan de opererade sig. Med alla drag som man själv försökt ta bort. Intressant fråga, men lösningen tycks finnas om man läser Aftonbladets artikel om beautifulpeople.com.

Det är inte lite cyniskt - medlemmar utesluts för att de gått upp i vikt under julen. Det finns delar av den här världen man inte vill vara med om. Men samtidigt kan vi trösta oss med att det i allt fler modemagasin börjar dyka upp folk med lite hull också. Kanske för tjocka för att vara medlemmar i ovan nämnda sajt,  men förmodligen lyckligare.


Läs mer om Danny Wattin här.

1 kommentar:

Centrum mot våld Umeå belönar människohandlare … sa...

Förskönande av människor kan ske på många sätt, naturligt genom förälskelse. Det är sunt och bra för barnen och sker ofta genom genetisk mångfald. Ett Exempel där vi får det som bonus är: umebloggen.se/beauty Tyvärr uppskattas det inte av alla som via Svenska feminismen försöker aktivt bryta vår relation. I Umeå har vi fått erfara detta genom en helt vansinnig och nu även bevisad vansinnighet i domstol där organisationen Centrum mot våld i Umeå visade könlösheten till en kinesisk kvinna som hela livet förtryckts i sitt hemland. Organisationen försökte visa mannens makt, visa att mannen är roten till allt ont. Könlösheten är en del i queerfeminismen bejakande kvinnans rätt. Det är beklämmande att se hur organisationen vinner mark i Sverige med en inställning som försätter kvinnor och flickor i vanmakt genom politiska beslut. Dessa kvinnor förlorar sin egna sexuella identitet i organisationens vansinne! Exempelvis Miljöpartiet är öppet queerfeministiskt och där är inte sexualiteten bundet till man och kvinna utan könlöst, åldersoberoende och föremålen för sexualiteten kan växla även utom homosapies. Kanske något att fördjupa sig i juridiskt? Speciellt som organisationen centrum mot våld helt saknar tillsyn bekräftat från justitieminister Beatrice Ask stab. Vilken inställning till sexualiteten har du? Framtiden måste vara underställd naturliga fakta som heterosexualismen. Det här är en het potatis inför valet 2010.