lördag 5 juni 2010

Det finns de som får 40.000 mer i plånboken - per år...

Intressant att läsa om en tidigare kritisk person som nu vänder och ger den borgerliga regeringen beröm. Det visar sig att det långsiktiga arbetet med att ge vanliga människor större handlingsfrihet var lyckat. Bloggaren KAS ger regeringen beröm och säger att det handlar om de egna meriterna och att han därför tänker ge den sittande regeringen stöd i detta val. I kommentarerna undrar man om han är ironisk.

Det är dock bara att konstatera att det går bra för Reinfeldt och Borg och det är fler som jobbar än som inte gör det. Majoriteten av de arbetsföra arbetar, vi glömmer ofta det. Regeringen arbetar för majoriteten och så ska det vara i en demokrati. Det fanns en tid då Socialdemokraterna hade egen majoritet i Riksdagen.

Göran Pettersson känner sig överraskad och glad så moderat han är förstås. Klart att man gillar om någon skriver bra om den regering man stöder. Att Moderaterna går om Socialdemokraterna som största parti har aldrig hänt tidigare i demokratisk tid enligt statsvetaren Henrik Oscarsson. Andra menar att det gått hysteri i opinionsmätningarna. Kanske det. Men de förväntningar som sätts ska man inte underskatta säger beteendevetaren  mig då. Den socialdemokratiska poltiiken är omodern enligt min mening och Fredrik Reinfeldt har helt rätt när han säger att den som inte förändrar sig och lever med kommer inte att överleva.

Staffan Strömbäck skriver om hur snabbt det kan svänga när kärnväljarna sviker.

Uppdatering: Mona är en krigare säger hon och kommer att kämpa på. Ja, vad ska hon säga. Men om det är krig som valrörelsen ska vara så vet jag inte om det är bra. Jag vill ha sakfrågor. Jag ser att Stig-Björn Ljunggren stärker min tanke ovan. Att socialdemokraterna blivit ett parti för bidragstagarna och de andra är fler. Till och med de egna börjar vackla. Andra lever på hoppet nu, som Alltid Rött Allitd Rätt och Peter Andersson som väntar på nästa opinionsmätning.

intressant

Bloggar på vänsterkanten. Mitt-i-Stegets Johan W  Peter väntar på SCB-undersökningen som kommer nästa vecka. Jag kan förstå att det är jobbigt att svälja det här resultatet. Men ni har rätt det är först när valet är över som vi vet. Men bra siffror triggar ökade insatser i valrörelsen. Ännu är ingen rökt skriver Sanna Rayman. DNs ledare menar att Fredrik Reinfeldt borde förklara och försvara sin politik - jag undrar bara om inte siffrorna visar att det är det han gjort.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

När jag såg rubriken: "Det finns de som får 40.000 mer i plånboken - per år... " kom jag att tänka på talesättet "socialismen är de avundsjukas religion".
Det är för dem viktigare att någon INTE får 40 000 i plånboka och jag bara 5000. Bättre är att båda blir utan någonting..
När man hör sossar argmentera ligger väldigt ofta något av detta i bakgrunden..
Slutsats: När alla har det lika dåligt, först då är man nöjd inom (s)..
//WR

Anonym sa...

“The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.”
/Winston Churchill

BrunettMonica sa...

Men varfrö skriver du att du inte gillar hets mot folkgrupp??? det är ju det ni jobbar för nu.. alla vi handikappade funktionshindrade som slitig hela vårt liv med våra sjukdomar och ni jagar på nu...jag var ensam stående mor med ett handikapp...hade två jobb... slet ut mig totalt idag ahr jag flera sjukdommar och nu efter den här hetsen så tog mitt psyke slut... jooo från en årsinkomst på 325000 kr så får jag idag 152000 kr om året som jag betalr skatt på... den 15 juni tar sjuksrivning slut.. den 22 ska jag opereras...och det jag får göra nu är börja sälja av mina möbler.. detta för jag slitig hela i jäkla onödán..betöllat skat6t i öndödan aldrig jobabrt svart men ångrar mig nu det skulle jag gjort och sparat undan själv...

För det här livet vill ajg absolut itne ha. skulel ju hllre velat jobab.. inte ha den här jäksl sjukdommen som det itne finsn bot och behndlingar för inge smärstillande utan det är en jäkal tortyr och så en regerign som tortera en och anser att man ska göra sig av med allt för att få gå på social.. ( fick inte ens hjälp med glasögon därifrån)det är helt orimligt..barne bor inte hos mig längre och jag har inga pengar att åka till dem helller... Så är livet för oss i verkligheten.. det känns itne som ni gjort något bra jobb...!!! och jag är itne sosse men nog sjutton säger jag att under åren jagvarit sjuk har jag nog fått mer rehabiliterign och hjälp ut på arbetsmarkande då.. enda gången ajg blivit erbjuden förtidspension var under borgelig regerign på 90 talet... så ajg ösnkar att ni pratade med oss som lever i det som akn berätta för er hur världen ser ut...Den ni aldrig får insyn i...jag är helllree sjuksriven och betalar skatt och kan betal mina räkningar...än går på socailbidrag..inte betla skatt och itne få betla räkningar och skulder och hamna hos kronofogden...och för all skattebetalr så blir det mindre del att betala.. för sjuak att ha dem inom sjukförsäkrignen än att ha dem inom socaila.. tänk så många miljoner ni slösat bort med ert sjukförsäkrignsystem att sparajka ut folk vad det kostat... skattebetalaran utna att någon nämnvärt uppnåtts än abr masa ännu sjuakre männsikor..

Anonym sa...

Något som glöms bort helt är ju att höginkomstagare inte beskattas för att låginkomstagare är avudsjuka. Skatten går faktiskt tillbak in i sammhället och betalar för vägunderhåll, skolor, sjukhus, bibliotek, mediciner, barnbidrag, bostadsbidrag, sjukersättning etc...

Det intressanta är att de höginkomsttagare som gnäller över skatterna fortfarande förväntar sig att få fri vård (den är i stort sett fri om man ser till vad den egentligen kostar), barnbidrag, sjukbidrag, skola, fina vägar fram till golfbanan och marinan.

När låginkomsttagarna gnäller över att höginkomstagarna smiter undan skatterna, så gnäller höginkomstagarna på att de inte får behålla sina slantar och vill ha mm rättvisa.

Låt mig berätta om ett land som som gick från komunism till demokrati med enorma klasskillnader.

De som bor på första våningen vill inte vara med och betala underhåll för hissen, då de aldrig använder denna. En man på 4:e våningen vill heller inte betala eftersom han alltid tar trapporna.

En gammal pensionär på översta våningen har inte råd att betala för hissen då hon knappt har pengar till mat och får utstå otrevliga skällsord dagligen för detta.

De som inte har råd att betala den faktiska kostnaden för en operation får antingen muta en läkare eller helt enkelt dö.

I detta landet är skatterna superlåga och därmed kan samhället inte erbjuda de mest grundläggande samhällstjänsterna.

Blåbären har aktivt jobbat för att skapa ett samhälle som har stora likheter med USA. Man kallar det valfrihet när kostnaderna flyttas över på den enskilde individen mer och mer. Vill vi ha ett samhälle där stora delar av befolkingen är analfabeter utan de mest grundläggande kunskaperna? Där folk dör för att de inte har råd att köpa sina mediciner?

Jag är själv emot monopol men jag tror det är fullt möjligt att ett statligt bolag kan agera på en fri marknad och på så sätt garantera grundläggande funktioner för alla.

Det tjatas mycket om bidrag och även om de blå inte stoltserar med att de, som alla andra, också tar emot barnbidrag, bostadsbidrag, avdrag till och från arbetet etc..så håller jag fullständigt med om att det är för lätt att få bidrag. Statskassan skulle kunna spara enorma summor om enbart de som verkligen behövde hjälp fick denna. Dessutom försörjer vi ju Sveriges största bidragstagare med miljonbelopp, Kungafamiljen. Visst han har vissa uppgifter att sköta, men det är ju inte han personligen som underhåller vår kulturskatt, utan anställda. Vi skulle lika gärna kunna göra detta själva utan kungens inblanding.

Visst, höginkomstagarna driver en stor del av samhället med sina pengar och det är nog alla innerst inne tacksamma för. Men kom inte sedan och gnäll över att det är så svårt att hitta utbildad arbetskraft i Sverige, att ni nu måste betala vägtull till golfbanan, att medicinerna kostar ett par hundralappar upp till tusenlappar att köpa.

Att betala skatt istället för att försörja svärmödrar, mor och far föräldrar med allt vad det innebär i sjukhusbesök, mediciner, upphälle etc. är nog billigare i längden!

Jag var själv höginkomsttagare när jag arbetade skiten ur mig i 14 år, men jag vill intye påstå att jag någonsin gnällde över den skatt jag betalade. Jag såg att den återgick in i samhället till tjänster som jag själv utnyttjade för en billig penning.

Nu är jag arbetslös och har frivilligt bestämt att ta det lugnt ett år. Jag tar inte emot en krona i bidrag även om jag har rätt till det av den enkla anledningen att jag inte behöver det. Jag skulle av ren girighet kunna sitta här och ta emot bidrag som en sur gubbe med tanken att jag bara tar tillbaka vad som rättmätligen är mitt. Men det gör jag inte eftersom trotts den höga skatten jag betalt så gick det ingen nöd på mig, jag levde ett gott liv och har fortfarande ett gott liv som arbetslös, dock inte lika glamouröst förståss.

Hur man än vänder och vrider på det hela så är ingen nöjd.

// Varken lingon eller blåbär - bara trött på allt gnäll.