fredag 18 juni 2010

Tur att det finns tester…

DN sprakar denna dagen före bröllopet igång med en partitest. Jag gjorde den och fick veta vad jag alltid vetat och stått för innan jag fick veta så att säga. Jag är en typisk alliansare.

Förvisso kanske det borde vara ännu större övervikt för moderaterna kan man tycka.  Men det faller på FRA-lagen och ickekommersiell kopiering av upphovsrättsskyddade  verk.  Man får faktiskt kopiera en CD-skiva enligt lagen av den anledningen. Borde gälla på internet också. Men för övrigt är läget ganska stabilt i mitt politiska skafferi.

DN-test

Kulturbloggen har också gjort testet och är nöjd med att bli mest kommunist/vänsterpartist. Själv trodde hon att hon var högersosse. Jag gillar henne ändå men när vi pratar politik så är det aningens olika kan man säga. Så vi brukar prata om annat när vi ses.  Det är nog tur det.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Realistens röst sa...

Så du tycker att det är helt OK att köra med Härskartekniken Nr1:

Osynliggörande: "Att tysta eller marginalisera oppositionella personer genom att ignorera dem"

Vilket parti saknas i testet då?

Sd naturligtvis!
Verkligheten kommer att förvåna er.
På valnatten 17 september 2010!

Mary X Jensen sa...

Piratpartiet saknas också. I så fall.

Leif Ekstedt sa...

Mitt i alltihop blev resultatet KD.
Som Moderat kan man konstatera att vissa frågor så hänger Alliansen och S ihop om åsikterna.
Varför gör ingen en omvänd testr.
Tala om vad Du har för partiåsikt soch svara på frågorna.
Då kanske modellen blir mer finslipad. Eller kanske avslöjande.
Partipiskfrågan blev ju en aning
komisk. Visst fungerar piskan!

Lars-Erick Forsgren sa...

Piskan är viktigare för partierna än ev. tidigare ideologi...

Märkliga dessa test. Jag brukar i dessa test bli antingen miljöpartist eller vänsterpartist. Och jag är sannerligen ingetdera! I detta test blev jag kristdemokrat, Häpp!!!

Allt hänger alltså på dels vilka frågor som ställs, hur många, hur de formuleras och vilka partier som finns att välja på med tillhörande profilfrågor.

Och, sist men inte minst, om frågorna kan vägas! Dvs om den som testar sig kan ge frågan en vikt, som visar om man anser den mycket viktig, "neutral" eller oviktig.

Jonas sa...

Tycker de flesta av de här testen mer fokuserar de s.k allianserna kontra varandra än partierna...

Och så tycker jag inte det räcker med 28 frågor. Själv väger jag i alla fall in betydligt mer än 28 frågor när jag röstar (även om vissa frågor såklart är viktigare för mig än andra). Därför tycker jag inte det är det minsta konstigt att jag i det här testet med en viss majoritet blev vänsterpartist, trots att jag röstar på sossarna. Det samma gäller nog även en folkpartist som i testet blev moderat eller vice versa... Med fler frågor hade utfallet blivit annorlunda, det tror jag, men de som gör de här testen måste ju göra vissa avvägningar och begränsningar.