lördag 17 juli 2010

Fortsatt stor tilltro för Reinfeldt...

Kritiken mot Fredrik Reinfeldt har varit stark under och efter Almedalen, i alla fall bland experter och media. Han ansågs vara en dålig chef eftersom han hållt låg profil i den fadäs som ledde till ministeravgången. Människor är dock klokare än så uppenbarligen och tycker att han är fortsatt förtroendeingivande. Över 77 procent anser att han är lämpligast att leda landet. SKOP har gjort mätningen.

Ibland är det klokt att låta bli att uttala sig tills stormen har mojnat är även min erfarenhet av ledarskap. I affekt kan allt tolkas på olika sätt. För vad han än skulle sagt i frågan hade det vänts emot honom. Han förstår sånt.

Det AB ställde till för arbetsmarknadsministern har förstås varit besvärligt för alla moderater och inte minst för Littorin själv och hans närmaste. Att han snabbt försvann från scenen var nog klokt. Nu har det hela börjat lägga sig och efter en diskussion i stil med mina gamla mostrars "sa-du-nehej-sa jag, gjorde jag visst inte" har nu AB börjat få tillbaka av andra och det hela ifrågasätts och de försvarar sig naturligtvis. Jag kan tycka att det är synd att man nu ger sig på Lena Melin personligen, hon är en bra journalist och har bara gjort sitt jobb, även om det inte gillas och var så lyckat den här gången. Jag tycker nog att det är tidningen i sig som ska klandras.

Men det är också bra att det blir en diskussion om var gränserna ska dras i såna här fall. Hur säkert ska en tidning ha på fötterna innan de ger sig på enskilda. Det gäller även offentliga personer enligt min mening. Är det värt kostnaden?

Medan andra vill tala om att de minsann tog hänsyn.

Nåväl - det hela var nog en olycklig situation där jakten på det stora scoopet gick före omdömet. Ingredienserna politiker-olagliga sexköp är oemotståndligt för vilken redaktör som helst. I synnerhet med den märkliga sexköpslag som vi har som bara berör den köpande parten. Man kan inte utgå ifrån att ALLA far illa. Finns ett utbud skapas en efterfrågan. Att den som far illa ska ha hjälp är dock självklart. Proportionerna har kommit på sned.

Nu har AB blivit polisanmäld för förtal av en privatperson och  förre detta Pressombudsmannen Jigenius gillar inte läget.

Vi får väl se hur det slutar. Stormen verkar ha flyttat sig till annat ställe. Och det kan vara bra. Dock handlar det om att giganter ska slåss mot giganter nu och frågan är vem som vinner. Framtiden utvisar detta.


Paul L Kent

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,DN

5 kommentarer:

Bo sa...

Visst är det tragiskt.
Läste i svd att demokratin är på nedgång i världen, så där följer ju Reinfeldt trenden.

Men jag ger honom rätt i åtminstone en sak, svenskarna är ett sovande folk.

Monika Ringborg sa...

Hörde på Nyheterna att de flesta har en större tilltro till Reinfeldts förmåga att leda en regering, än vad de har till Mona Sahlins förmåga. MEN, Sahlin har ju aldrig lett någon regering, så hur kan man då ställa en sådan fråga eller dra sådana slutsatser utifrån ställda frågor

Låt oss ställa den fråga, DEN dagen då Sahlin har lett en regering. Tills dess är en sådan undersökning ganska värdelös och säger egentligen ingenting om vare sig Reinfeldts eller Sahlins förmåga.

Som man frågar får man svar!

Röde Varg sa...

Sahlin blir ju ständigt smutkastad av högermänniskor också, så det smittar väl av sig på vanligt folk.

Anonym sa...

Det enda sätt högern har vunnit ett val på efter andra världskriget är smutskastning, och de kan väl inte mycket annat? Men just smutskastning är de bra på, annars skulle de inte ha segrat 2006!
Ingen skulle ha haft förtroende för Reinfeldt om det inte var för den eviga Monakampanjen!

Scary Devil Monastery sa...

Att fler har tilltro till Reinfeldt än till Mona är inte förvånansvärt, men jag skulle inte tolka det som ett direkt förtroendevotum att man väljer det minst usla av två alternativ.

Vill man ha en ultrauktoritär wannabe-diktator med totalförakt för folkvilja och personval...eller vill man ha en intetsägande och hyfsat menlös person som statsminister?

Hade inte Mona släpat med sig Bodström eller Ohly och PP inte funnits som alternativ hade jag kunnat tänka mig att rösta på henne bara för att hålla Reinfeldt, Ask och Schlingmann borta ur regeringen.