torsdag 19 augusti 2010

Pendeln slår alltid tillbaka...

Det liv som uppstod i somras runt arbetsmarknadsministern och den påstådda handlingen sexköp som han förnekade och Aftonbladet ändå drog upp på förstasidan, står sig ganska slätt när vi nu finner två socialdemokrater tagna på bar gärning med byxorna bokstavligen nere så finns det all anledning att påminnas om att vi dömer väldigt snabbt. Ofta utan att veta ett smack dessutom. Alla vet hur det är och hur det går till. Det är märkligt. Men alltför vanligt.

Ingen ska komma och säga att det inte finns lite av varje i alla församlingar och partier. Att vett verkar gå ur vissa då och då, i synnerhet karlar har uppenbarligen knepigt med att hålla byxorna på plats när det hettar till. Ja då det finns säkert kvinnor som också passerar gränser, inga fördomar på den sidan. Men jag har alltid undrat varför man riskerar så mycket på så tämligen helt onödiga handlingar. Alla vet att det är olagligt och så blir de haffade av polisen mitt i handlingen. Vi har också den sk. Kapten Klänning som passerat alla gränser för acceptabel handling. Hur kan det komma sig? Hur kan det bli så? De förlorar allt.

Den här typen av skandaler gläder ingen. Det gör bara att politikerföraktet ökar. Det har vi inte riktigt tid och råd med så här i valtider. Så skärpning enskilda politiker. Var uppriktig med era dumheter. Alla är vi människor även om det talas sällan om det när det gäller politiker. Blir man haffad av polisen under brottslig handling, ja då är det lika bra att stryka sig från vallistan direkt. Att skylla en hel organistaion för dumheter som enskilda har gjort är inte heller OK. Något att lära sig av detta är väl ändå att det kan finnas goda kålsupare närmare än man tror och därför ska man ta och hålla igen lite när andras vandel och heder och uppförande kommer på tal.

Baylan har enligt Tokmoderaten uttalat sig kraftfullt när det gällde borgerliga politiker - vad säger han nu. Nog för att jag tycker att sexköpslagen är knäpp eftersom den bara vänder sig åt ena hållet. Det går dock att förstå andemeningen i den, att ingen ska fara illa. Men det är en lag och de ska man hålla sig till, i synnerhet när det gäller en lag som denna som torde vara bekant för de flesta och dessutom är en som man redan vet i förväg att det blir ett jistanes liv om.

Synden straffar sig själv skriver Kent Persson. Scaber Nestor tro inte på fyllegrej. Cornucopia tycker att (s)-filurerna ska hängas ut på samma sätt som man gjorde med arbetsmaarknadsministern som påstås ha gjort nåt. Dessa personer har blivit dömda vad jag förstått. Fucket skriver om lägenheten och undrar om det ska tryckas nya valsedlar nu. Jonas Falk tycker att det varit mycket nu. Kent Valdemarsson frågar om (s) tycker att det är lika roligt nu och Paul  på Lidingö undrar när Baylan åker ut.

Det är verkligen skillnad på påstådda och genomförda sexköp.


SvD  Aftonbladet  AB  DN  Expressen Expressen


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Milton Frihetsson sa...

Det är bara fel om man blir påkommen!

Sexuellatankar sa...

"Den här typen av skandaler gläder ingen. Det gör bara att politikerföraktet ökar."

Mitt eget politiker förakt grundar sig på att politikerna möjliggjort att detta blir en brottslig handling genom nuvarande lag.


Trafiking och tvång är fel, lika fel som att hindra människor att själva bestämma över sin sexualitet. Den som gillar och tänder på att ta betalt för sexuella handlingar ska har rätten att göra det.

På samma sätt som om ett nyinflyttat barn blir övergiven av sina nyfunna vänner när deras föräldrar förbjuder dem att umgås med det pga. av att det har en annan hudfärg, är kränkningen enorm när staten går in och säger att det är olagligt att ha sex med den och den personen inom ramarna för vad den personen själv tänder på.

Jerker Montelius sa...

Jag har svårt att överhuvudtaget engagera mig i någon historia som inte tar sig över det berömda bältet. Har den politiska bloggosfären verkligen inget intressantare att diskutera? Vill vi verkligen medverka till att det värsta man kan göra innan ett val är att anklagas för att ha haft sex?
Jag vet att det är nära en dödssynd men ibland får jag liksom bara en oemotståndlig drift att skrika "Hallå!, hallå! WikiLeaks!, FRA!, IPRED!"

Mary X Jensen sa...

Jerker som du vet har jag kapacitet att bry mig om fler saker än en.

Nils Dacke sa...

Där har du fel, dessa skandaler som briserar med jämna mellanrum är mycket bra den demokratiska utvecklingen då det inte finns något självändamål med det demokratiska system vi har idag, den representativa demokratin. Det som måste göras är att vrida makten ur händerna på de fåtal som styr landet i det närmaste egenväldigt i mandatperioderna.

Ta bara ETT exempel: Varför hemligstämplade de tsumanibanden i 70 år. Vad fanns på dom?

Alla med den minsta kunskap om etologi vet ju att med shimpanser och män så hänger makt och sex intimt ihop och makthungriga män är alltid lika med sexhungriga män. Så man ska inte bli förvånad att det är just runt politiken som sexskandalerna florerar och det är verkligen självmål att stifta en sexköpslag och inte fatta att det är just politiker och deras anhang som tex kapten Klänning som kommer att åka dit.