onsdag 1 september 2010

Även välbetalda socialdemokrater tjänar på borgerlig politik...

Ryktena har spridit sig. I morgon får vi se ännu en smutskampanj som bygger på fakta enligt socialdemokraterna. Man vill i vanlig ordning se till att grupper sätts upp emot varandra och vill nu påvisa att statsministern jobbar för egen vinning eftersom han tjänat så mycket på skatteavdragen som regeringen genomfört. Det är ett fult grepp, särskilt med tanke på hur (S)-partisekreteraren Baylan föreslog ett fair play-kontrakt inför valrörelsen i Almedalen i somras. Det låg väl uppenbarligen inte så mycket i den viljeyttringen. Förra året  så delade LO ochh SSU ut serietidningen Galago med temanumret stoppa borgarna. Inte skojigt det heller.

Man kan undra om den uppföljande affischen kommer att visa Thomas Bodström och hur mycket han tjänat på skatteavdragen? Han hade en taxerad inkomst 2008 på 2.025800 kronor. Inte missunnar jag honom det, han jobbar säkert hårt för dem. Men det borde ha gett en del för honom att få ta del av regeringens skattesänkningar. Alla som jobbar har fått skattesänkningar. De som tjänar mest har fått mest men å andra sidan så har de faktiskt också betalat och betalar också mest även i fortsättningen. Själv har jag just nu en taxerad inkomst på runt 25.000 kronor, men det beror på att jag för närvarande är hemmafru men jag söker jobb aktivt och ser fram emot att få ta del av skattesänkningen jag också.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Resume

11 kommentarer:

Krassman sa...

Vilket trams Mary. Att visa på den borgerliga politikens effekter kan aldrig ses som smutskastning. Det skulle vara samma sak som alla de beskrivningar på hur er politik sänkt ersättningen för svårt sjuka skulle vara det samma. Trams, lägg ner och försök att skriv lite om politiken som valet handlar om istället.

Monika Ringborg sa...

Jo, socialdemokratiska har också tjänat på skattelättnaderna och nu vill de göra något åt det. De är beredda att betala mer i skatt. Det hedrar dem.

När jag tittar på beräkningarna kommer jag få större skattelättnader om de rödgröna vinner valet än med nuvarande regering.

Det finns många smutskampanjer från alla håll, om man nu inte kan beteckna dem som fakta.

Nils Matsson, moderat sa...

Bra skrivet, Mary!

Patrik Mörée sa...

Krassman, ännu ett utslag av vänstrig desperation eller tar du det du skrev på allvar? Du borde väl ändå kunna förstå att smutskastningen består i att såssarna vill att det ska framstå som om paret Reinfeldt bedriver politik uttryckligen för sin egen vinnings skull? En orättvis och infantil anklagelse från ett gäng som går till val med en arton sidors dålig ursäkt för inkompetens.

Monika, det hävadar jag med bestämdhet är en felaktigt utförd beräkning. Faktum är att det finns ingen som vet tillräckligt om det rödgröna samarbetet för att kunna göra en sån beräkning med säkerhet. I motsats till Alliansen, vilken bland annat utmärker sig i detta val med att ha ett valmanifest.

I vilket fall, väl uttryckt Mary!

Monika Ringborg sa...

Patrik Mörée

Jag sa inte att beräkningarna var säkra ...

Jo, men vi vet hur bra alliansen är ... det påpekas hela tiden. Men konsekvenserna av deras politik stämmer inte riktigt överens med deras egen uppfattning.

Vilka nya jobb har skapats genom dessa gigantiska skattelättnader. Vilka nya jobb har Reinfeldts skattelättnader skapat? Jag efterlyser konkreta exempel, men har ännu inte hittat några.

Vilka jobb har jag skapat. Har jag jobbat hårdare nu när jag fått lite mer i plånboken. Har min motivation blivit högre. Nope!

Mary X Jensen sa...

Jag påvisar bara att ALLA tjänar på skattesänkningarna.
Jag kan inte se att det finns ett självändamål i att betala mer skatt. Däremot att ta ett djupt tag med att fundera över var alla pengar tar vägen som redan betalas in. Det är troligen ingen brist på pengar. Vi är ett av de länder som leder skatteligan. Det är bara inte möjligt att vi ska skilja oss från de andra så väldigt mycket. Här behövs tas krafttag. Bättre organisering och flöde av skattemedel helt enkelt.

embryo sa...

Det är ädelt och genuint solidariskt att betala skatt.

Givetvis ska skattepengarna delas ut på ett vettigt sätt. De ska gå till dem som inte har och till gemensamma saker. De som redan har och de som redan jobbar ska givetvis bidra till dem som behöver; hur ser annars rättvisa ut?

Ett rättvist samhälle bygger man tillsammans, inte på bekostnad av någon annan.

Heja de Rödgröna!

Monika Ringborg sa...

Mary

Jag förstår att det är det du menar, men bara för att alla tjänar stort på det betyder inte att en del av dem inte skulle kunna avvara en del av skattesänkningen.

Vi vill nog alla helst behålla hela vår lön. Och det är inte ett självändamål att betala mer i skatt. Håller helt med. Det är för att bidra till det gemensamma, så att vi inte behöver betala skolavgifter, betala en förmögenhet om vi blir sjuka och för att inte allt rasar om vi har oturen att bli arbetslösa och för att vissa som verkligen behöver det, skall få del av den utan att bli jagad av alla krav som ställs upp.

Var finns empatin i alliansens politik? Det är som jag ser det ett kallt kalkylerande vad som är mest ekonomiskt fördelaktigt. Men inte för alla, utan för en del ..

Fortfarande letar jag efter svar på vilka jobb Reinfeldt skapat genom att få så stora skattelättnader.

Jag bidrar gärna med min skatt till att företagen får mindre skatt, för där kan man ändå se resultat av nya jobb genom att de vågar satsa mer, men inte att städhjälp i hemmen skall subventioneras eller att miljoner går till privata plånböcker. När det behövs så mycket till andra områden.

Det är en märklig politik att ge till de rika med motivet att detta hjälper de svagaste, när man tar resurserna just från dem. Istället lägger man stora resurser på att övervaka dem och alla andra. Och det enda t.ex. FP verkar syssla med är att se till att det blir så många lagar och förbud som är möjligt.

Jag förstår inte logiken.

Charlotte L sa...

Ett konkret exempel där skattelättnader skapa jobb är RUT-avdraget!

11 000 nya jobb sen det infördes, för människor som står längst ifrån arbetsmarknanden. Är det tillräckligt konkret?

Monika Ringborg sa...

Charlotte

För dessa subventioner skulle man kunna ha skapat fler jobb inom skolan t.ex. där det snart bara finns lärare kvar som skall ta hand om allt. Skulden för det lägger jag inte helt på alliansen, men de hade kunnat göra mer för att få in fler vuxna i skolan.

Jag har ingen lust att vara med och subventionera fullt friska människors städhjälp. De har råd att betala den själv om det inte anser att de har tid eller lust själva att städa. Om de inte har råd får de bita i de sura äpplet som alla vi andra får göra och städa själva.

Sen kan man ju ställa frågan om inte de som står längst ut på arbetsmarknaden skall få andra chanser istället.

Och skapande genom subventioner är väl ändå inte det som alliansen menar är riktiga jobb. Och om siffrorna stämmer handlar det om 70 miljarder i skattelättnader som skulle skapa nya jobb. 11000 nya jobb blir dyra.

Och nu upphör jag med att kommentera på Marys blogg, så om du inte får svar vet du varför.

embryo sa...

Rutavdraget skapar en ohygglig orättvisa.

Man har inte sett maken sedan livegenskap eller slaveri. Och jag leker inte med ord här.

Se Uppdrag granskning från igår. Och försvara sedan Rut. Trovärdigt. Rättvist.

Skäms ingen?

Tänker ingen inom borgerligheten någonsin: "Det kunde lika gärna ha varit jag?"

Klistra in länken, slå på ljudet, och öppna ögonen och se:

http://svtplay.se/t/103535/sasongsstart__uppdrag_granskning