måndag 20 september 2010

Inte blev det som tänkt...

Moderaterna gick fram och har aldrig varit större än nu. Det är kul. Inte lika kul dock att SD ramlade in som vågmästare. Det kommer att göra regerandet betydligt besvärligare men jag har en känsla av att Fredrik Reinfeldt har en strategi. Han brukar ha det.

I kommunalvalet i Österåker gick moderaterna lite framåt. Det borde ha varit fler mandat än det blev kan man tycka. Men här bor egensinniga människor och det finns starka lokala krafter som är mot både det ena och det andra. Själv blir jag nog ersättare i fullmäktige vad det verkar just nu.

Så efter att ha slitit som en galning med valet så slutade det i ett enda stort jaså... och en febertopp. Lite besviket måste jag erkänna. Nu sätter jag mig i båten och ser vart det tar vägen. Det är enda sättet just nu. Jag vet vad jag tycker. Det känns bra.

Det är nämligen ALLTID för tidigt att ge upp...

7 kommentarer:

m_f_2 sa...

hej jag tycker de va tråkigt att de gick som de gick i går . önskar att man gör allt i sin makt att ej samarbeta med sd om de ej går bör man ta till nyval.

Elias Granqvist sa...

Hej, Mary. Jag tänkte lite i samma banor som du nu på morgonen, så jag hänvisade till ditt inlägg i min blogg, http://eliasgranqvist.moderatblogg.se/2010/09/20/avslaget-resultat/

Stefan J. Eriksson sa...

Efter en valrörelse slutar det ofta med mer eller mindre antiklimax - i varje fall för de som varit väldigt aktiva. Feber är inte heller helt ovanligt. ;)

Att SD fick så många röster är tungt, speciellt i och med att Alliansen inte fick egen majoritet.

Nu gäller det att vi alla tillsammans jobbar för ett stabilt Sverige utan rasism och främlingsfientlighet.

Mary X Jensen sa...

Jag har feber idag Stefan

Anonym sa...

Intressant som din argumentation är så kan jag inte hålla med. SD röstades in av 5.7% av sveriges befolkning (Dom röstberättigade som utnyttjade rätten att rösta). Det skedde helt demokratiskt. Är det inte lämpligare att ni försöker hitta en medelväg där era ideologier kan komplettera varandra istället för att i praktiken säga att ni skiter i vad 5.7% tycker och gör som ni vill?

Kerstin Svensson sa...

Hej anonym,
enligt ditt resonemang skulle vi ju kunna vända oss till Vänstern för sammarbete (gud förbjude även det).

Kerstin

Anonym sa...

Anonym till anonym. Det är ju fortfarande demokratiskt oavsett då de etablerade partierna redan innan valet tog ställning till att de inte skulle kunna tänka sig att regera med SD. Då har väljarna fortfarnde tagit den ställningen att de kommer att rösta på de oavsett så att SD inte skulle kunna få majoritet, annars kan man som väljare välja i detta läge att missförtroende rösta redan här direkt på SD eller blank, eller partier utanför. Jag ser det som fortfarande ett demokratiskt ställningstagande om de går över blocken då att kunna få majoritet. Hade det varit efter valet hade det varit mindre eller inte demokratiskt i mitt tycke då man inte kunnat tagit ställning till det som väljare. /Anonym 2