lördag 18 september 2010

Nu börjar det bli spännande på allvar... i morgon val 2010

Dels så handlar det om hur det ska gå i valet på riksplanet. Min önskan är förstås att alliansen ska ta hem det här och med ett rejält övertag. Det har sett bra ut och det har sett mindre bra ut. Opinionssiffrorna har stått som spön i backen. Det har verkligen varit som barnsången Mormors lilla kråka skulle ut och åka...
än slank han hit och än slank han dit och än slank ner i diket. Jag tror att det går bra...

Dels handlar valet om mitt eget experiment att kampanja och kandidera i princip bara via internet. Med Facebook och Twitter och bloggen här där jag skrivit mer än 4500 inlägg de senaste tre åren har jag använt som verktyg. Jag startade dock bloggen innan jag bestämde mig för att kandidera. Det fanns många tvivel innan jag slutligen tog steget. Jag tog hela registret, kommunfullmäktige, landsting och riksdag i ett slag och tänkte det får bli som det blir. Rösta moderat har jag alltid gjort så där fanns inga problem. Sagt och gjort. Sen dess har jag kört.

Jag har byggt mitt kontaktnät utanför den traditionella hierarkin i lokalföreningen. Det har gått ganska bra. Jag har nu grundat ett personligt nätverk med många trevliga moderater i hela organisationen och på alla nivåer. Med många föreningar utanför min egen. Det har varit fantastiskt spännande och intressant och att få så mycket nya och nygamla vänner sen jag var aktiv i moderaterna på 70- och 80-talet har verkligen varit positivt. Kontakten med MUF har varit särskilt skojig förstås. Jag var aldrig med i MUF när jag var yngre utan hamnade direkt på vuxenavdelningen. Men nu känner jag mig mer hemma där än tvärtom faktiskt. Kan bero på att vi delar intresset för modern teknik, bloggande och moderat politik förstås. De är lite jämnåriga med mina barn också och det blir extra kul därför. Sen är jag så oerhört inspirerad och imponerad av hur kunniga, duktiga och snälla och trevliga de är. De har så kul, tror att det är jättebra grund. Deras direktsändning Sverige jobbar som pågått/pågår under 80 timmar ända fram till valets slut är helt fantastisk. Får gå i bakgrunden här.

Inte har jag alltid varit överens med partiet den saken är klar. Det har främst gällt internetfrågor och i viss mån också sjukförsäkringen där jag i princip håller med om andemeningen att alla ska prövas mot arbetsmarknaden och få den rehabilitering de behöver. Men jag är inte helt imponerad av hur detta har kommunicerats ut. Jag är beteendevetare och tror inte på att presentera allting i tabellform med siffror. Där finns en del att göra. Lagen känns klockren, men praktiken verkar problematisk.

För övrigt är jag moderat helt enkelt och så är det med det. Jag hoppas att det under de år jag kommunicerat, bloggat och rört mig på internet har vuxit fram en bild av mig som person och att det på något sätt berört dem som ska rösta i morgon. Vi får se. Kampanjar man på internet så är valkretsen betydligt vidare än när man kampanjar hemma och till dem som får rösta. Det är ett aber förstås.

Jag delar mycket av min grundsyn på internet med Karl Sigfrid som står på en betydligt bättre plats på riskdagslistan än jag gör för att komma in i riksdagen så frågorna kring det kommer att leva. För jag tror att det kommer att gå bra för moderaterna i valet. Hur som helst ni kan läsa mer om mina tankar kring politik här nedan.

Valpejl

och på den moderata kandidatsidan

Mary Jensen

Simon Sunden skrev en bloggpost om varför han röstar moderat - läs den här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: