torsdag 23 september 2010

Nu hoppas jag att vi återupptar vårt vanliga bloggliv...

Nu när valet är över ser jag fram emot att återuppta vårt livfulla bloggande sinsemellan.

Kent Persson

Tokmoderaten

Johan Westerholm
Peter L Andersson

Peter Högberg

Alliansfritt Sverige som man alltid bör hålla efter...


med flera med flera i alla politiska riktningar - det är ju huller om buller som gör det hela intressant.

13 kommentarer:

Peter Högberg sa...

Låt mig bara lite efter valet bitter ett par dagar till så är jag på :)

embryo sa...

Åh det här är inte över until the talmannen sjunger.

Statsministern ska ju misslyckas med att bilda regering först.

Frågan ska sedan gå över till det största partiet i landet och ett alternativ föras fram.

Vad sägs om en bred koalition? Vad sägs om Mona Sahlin som statsminister?

Reinfeldt och Borg kan ta hand om finanssektorn, medan Socialdemokraterna och MP kan ta hand om välfärden och miljön. V kan ta hand om trafiken och infrastrukturen.

Fp skulle - kanske - kunna ta hand om skolan (om de tar hjälp av några belästa och erfarna pedagoger som förstår a) barn b) lärandets konst (man ska vara snäll och uppmuntrande)). KD kunde ju ... ta ledigt. Centern kunde, typ, upplösas, tänka om, begå bot (vad hände med deras själ? hur kunde de sälja ut kärnkraftsfrågan?).

Det finns mycket att göra. Mycket att skriva om och sedan revidera, skriva om, igen och igen. Orden tar aldrig slut.

Johan Westerholm sa...

Mary

Jag tror jag snart har tömt denna bittra kalk i botten. Och jag kommer när jag är klar med glädje och frenesi sula till dig igen för allt vad tygen håller ;)

J

Farmorgun sa...

Har som du längtat till den här dagen då vi mera kan se till det som förenar än det som skiljer.

Monika Ringborg sa...

Lite svårt kommer det bli, men med tiden så ... :-)

Sargoth sa...

Ack ja. Det kommer att bli intressant att se hur lång tid det tar innan det vanliga lunket sätter in. ^^

Utlandssvensk sa...

Mary,
Har du några kommentarer på Fredrik Reinfeldts uttalande:

”Efter den senaste tidens attacker mot SD-politiker och störningar av partiets valmöten tar han avstånd från alla former av våld och hot. Han tillägger samtidigt att SD inte ska bli förvånade:

— Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Han beskriver det som Sverigedemokraternas hela idé att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa.”

http://hd.se/skane/2010/09/14/reinfeldt-vadjar-till-fornuftet/

Testa följande utsagor:

”Jag motsätter mig våld, men eftersom Israel för en agressiv och hatfylld politik ska judar inte bli förvånade om de drabbas av våld. Judarnas hela idé är att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa."

”Jag motsätter mig våld, men de som förespråkar avvikande sexuella beteenden som många kan finna stötande ska de inte bli förvånade om de drabbas av våld. De homosexuellas hela idé är att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa.”

Enligt min uppfattning är dessa påhittade utsagor helt likvärdiga med det FR kläckte ur sig. Att han ger offret själv skulden för gärningen är det ingen tvekan om.

Alla borde kunna se den fullständigt uppenbara paralellen med Repalus uttalanden om judarna i Malmö.

Om man medvetet och villigt stöder Fredrik Reinfeldt efter detta uttalande, då är man en ANTIDEMOKRAT.

Mary X Jensen sa...

Fredrik Reinfeldt försöker problematisera det hela. Det är inte samma sak som att vara antidemokratisk.

Om någon skär sig själv i pannan och försöker lägga skulden på någon annan hur uppfattas man då? Kanske att det går att förstå att andra reagerar och funderar på vilken stolle det är som gör så och varför. Eller hur?

Utlandssvensk sa...

Mary,
Det är fullständigt makalöst att du försvarar Reinfelts uttalande.

Vad gäller personen som fick ett hakkors i pannan tror jag knappast att sista ordet är sagt. Polisen har släppt anmälan om falsklarm och den drabbade vidhåller sin historia.

Mina tankar går till valet i Zimbabwe 2008:

" President Robert Mugabe accused the Zimbabwe opposition of lying about political violence to justify claims that next week's presidential runoff vote will not be free and fair, the official media reported Saturday.

Mugabe said the Movement for Democratic Change was compiling names of alleged victims and falsely claiming that their supporters were being beaten up."

http://www.msnbc.msn.com/id/25298672/

Mary X Jensen sa...

Utlandssvensk - jag försvarar inget. Men jag blir trött på lösryckta meningar dragna ur sammanhang bara. det handlar om hur man tolkar in i det man hör. Förförstålese.

I know that you believe that you understood what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant. (Robert McCloskey)

Kajsa Warg sa...

Mary! Jag har också längtat - för det har blivit lite för många stereotypa uttryck och valrörelseförstärkta, likriktade "tyckanden" och meningar. Nu kan vi börja prata normalt igen ;) Och då kan det bli värt att läsa igen också ;)


Frid!

Skeåning sa...

Mary X Jensen,

Oerhört upprörande att Du, som en ledande moderat bloggare, precis som er partiledare, inte klarar av att ovillkorligt ta avstånd från politiskt våld. Det finns aldrig någon ursäkt, i ett demokratiskt samhälle, att angripa människor med våld, för att man anser att de ämnar bedriva "fel" politik.

Utredningen om "falsk anmälan" av Sverigedemokraten är nedlagd, som någon skrev här, så man kan väl endast spekulera, men blogginnehavaren kanske har annan information som polisen inte känner till? Själv tycker jag det är märkligt, att denna anmälan, som byggde på ett utlåtande av en underläkare, kom till dagen innan valet, och läggs ner två dar efter.

Nu har ytterliggare en Sverigedemokrat överfallits och ligger nu på sjukhus med förlamad arm, och ämnar nu lämna politiken, antar att han ej heller ska vara förvånad att detta skedde? För att låna ett uttryck av er partiledare. Det är skamligt.

Mary X Jensen sa...

Skåningen - vad är det som gör att du tro att jag inte tar avstånd från våld? Det är klart att jag gör och det gäller åt alla håll. Både muntlig och fysisk våld tar jag avstånd ifrån.

Att visst beteende kan verka provocerande på andra kan vi dock inte komma ifårn och låtsas att det inte förekommer. Jag tycker personligen inte att det är anledning till våld.