onsdag 29 september 2010

Ny regering...

Det är kul att läsa alla mediers funderingar kring hur den nya regeringen ska se ut. Fredrik Reinfeldt sägs vara stenhård i sina förhandlingar. Måste han inte vara det? Det är trots allt en seriös samling människor han ska ha omkring sig.

Tänker inte spekulera här utom kring Mona Sahlin förstås. Det vore en riktigt grej att göra henne till något slags minister.

Fö övrigt förblir jag nyfiken och ser med spänning fram emot fortsättningen. Nä'sta vecka får vi veta.

6 kommentarer:

Hemlige sa...

I läckorna från regeringsförhandlingarna hörs beskrivningar av Fredrik Reinfeldt som "stenhård i diskussionerna", "hårda nypor", "en var ska bort", "hårda interna förhandlingar ", "kompromisslös linje ", och det låter ju som mycket välbekant Moderatretorik. Och du har ju helt rätt i att det inte på något sätt är något negativt, fler Moderata ministrar kommer ju att skapa stora nöjen med ministerskandaler.

Mary X Jensen sa...

Det står så mycket i media...

Josef Boberg sa...

”Varken Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt drivs av någon önskan om att förändra världen. I stället är det viljan att skaffa makt !”

”Mona och Fredrik – ni bör regera tillsammans !” - DN 15/9-10 - ”Växelbruket mellan borgerliga och socialdemokratiska regeringar har gett en hygglig förnyelse av Sverige de senaste 35 åren. Med en stor koalition skulle nästa våg av reformer bli både djärvare och uthålligare.”

Mary X Jensen sa...

Ja Josef - samma tankar finns tydligen på fler håll ;-) Så är det alltid.

Scary Devil Monastery sa...

Jo, Reinfeldt borde onekligen kräva strikta kriterier när det gäller de han omger sig med. Kompetensen exempelvis.

Och då kommer man osökt in på Beatrice Ask. En ren landsplåga som varit bokstavligen omyndigförklarad under hela hennes politiska bana. Men pussa rumpa är hon bra på, och då blir man i Sverige av idag justitieminister.

Josef Boberg sa...

Apropå rumpor (video ca 4,5 min).