lördag 23 oktober 2010

Lite kultur är kul - lite prz helt enkelt...

L Ö R D A G S T A N K A R

Som sagt tidigare det är dags att ta lite avsteg från partipolitiken en stund och börja fundera över andra saker i livet. Det handlar inte om att överge politiken på något sätt, men att rensa ur lite grann bara, ge plats för lite mer. Vad sägs om lite kultur. I Österåker har vi en aktiv konstförening som bedriver verksamhet och utställningar i den gamla Länsmansgården.

Häromsistens var vi och kollade på gruppen prz som består av två kvinnliga konstnärer, Eva Pagmar och Angela Rubencrantz. Klädda i blått gav de oss en föreställning kallad Magic Moments. Vardagsliv. Så här kommer lite bilder från den föreställningen. Ska ägna mig lite mer åt såna här nöjen ett tag nu. Det gör gott för själen. Den som har tid kan se föreställningen ett par helger framöver också här i Åkersberga. Fram till helgen 7 november. Passa på, det var väldigt speciellt.

Jag och min man Ragnar Jensen gjorde en intervju till lokalradion och min son Kim Skerving knäppte sköna bilder... Varsågoda.
Länsmansgården i höstprakt. Ja det vita huset står verkligen snett. Charmigt.


Magic Moments - vad kan det vara för något?


Vi har lite försnack i redaktionen, mycket ska experimenteras med och vi har kul. Idag ska vi försöka göra en videoinspelning också utöver sedvanlig ljud- och intervju och bilder. Så får vi se vad det blir sen.
Ljudupptagaren - vi jobbar alltid ihop Ragnar Jensen och jag. Det är kul...Konstföreningens ordförande Torill Findeisen berättar om föreställningen och presenterar föreställningen...Här kommer dem - vad ska det bli av det här då... De bär varsitt strykjärn som de smackar ihop mot varandra och så startar det hela...

Den ena läste bildtexter...


Den andre visade bilder på de tvås Magic moments i vardagen - prz är icke teknikfientliga.


En gång var de levande rondellhundar - jag tror det var i Bandhagen...

På slutet drog de på sig varsin plastpåse och läste tillsammans, en slags dikt kanske eller nåt ditåt. Spännande i alla fall och ni ser hur solen sken in på den ena påsen så att det verkligen blev Magic Moment. Lite speciellt faktiskt. Bra bild.Så var det hela snipp snapp slut... och vi gick vidare till prz utställning i en annan lokal.Efter föreställningen såg de ut så här...


Jag intervjuar dem båda - Lyssna här

Här hänger alla bilder från föreställningen plus en hel del andra också... Samtidigt så går föreställningen på video i lokalen.
Kurt Hjelte ordförande för Radio Österåker intervjuvar Torill Findeisen som är ordförande för konstföreningen. Den intervjun kommer inom kort i din skärgårdsradio Radio Österåker 103,7 MHz..

Kolla in prz hemsida - där lägger de ut en ny bild av sina Magic Moments varje vecka.

Ett ständigt pågående projekt alltså. Härligt.

Foto: Kim Skerving (alla bilder)

Lördagskrönikor eller liknande från min kompisar. Kent P, Peter Andersson Peter H Johan W  Peter S  Tokmoderaten, han heter Fredrik.

 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kolla in prz hemsida - där lägger de ut en ny bild av sina Magic Moments varje vecka.
Ett ständigt pågående projekt alltså.1 kommentar:

Tokmoderaten sa...

Spännande!

Rondellhundarna var i Tallkrogen/Gubbängen om inte jag är helt väck i min basala lokalkännedom.