lördag 20 november 2010

Jag får ofta ovett för att jag stannar kvar i moderaterna...

Jag avskyr den övervakningsstat som vi är på väg att dras in i. Det rasslar överallt. Det är ipredlagen, det är FRA-lagen, det är ACTA, det är datalagringen osv osv. Man vet inte vart man ska vända sig snart. Jag protesterar mest hela tiden.

Många förstår inte hur jag kan fortsätta att stötta moderaterna. Det finns till och med de som kallar mig nazist. Det är helt otroligt. De tycker att jag ska ta ställning - men det har jag gjort. För mig betyder det att jag stannar kvar där jag är och fortsätter att tala om vad som är på gång och försöker få andra att förstå. Jag gillar moderaterna på så många andra sätt nämligen. Finns det något parti som har stått upp och varit emot alla de här lagarna? Ja, Piratpartiet. Alla andra är av någon anledning för den här ordningen med totalövervakning. Men hur bra gick det för PP? Min insats där hade varken gjort till eller från.

Det är ibland bra att gräva där man står. Att jobba med "installed base" som man på amerikanska försäljningsbolag  kallar det. Politiska beslut är komplexa, det behövs upplysning och vet ni jag tror att det är fler som lyssnar på mig när jag försöker vara hövlig och bestämd än vad det är som lyssnar på dem som kallar alla andra för idioter. Det senare gör att budskapet försvinner.

Det är inte utan kostnad att stå fast där man står och inte följa med hjorden. Det blir inga tjusiga positioner och man får inte alltid beröm heller. Men man får viss respekt. Jag är inte typen som bockar och ber eller låter mig imponeras av utanpåverk. Det är den gedigna människan som intresserar mig. Den som vill förstå, i alla fall försöka. De finns här mitt ibland oss om vi bara talar med dem och intresserar oss. Det är allt fler som börjar bry sig, både här och där.

För mig är det inte ett alternativ att ge upp allt och alla bara för att det blåser lite. För vilken nytta kan man göra på avstånd. Då är det ingen som bryr sig. Det är den enkla vägen enligt mitt sätt att se. Man kan och man ska arbeta på många olika fält. Det är bra eftersom alla förstår på olika sätt.

11 kommentarer:

Kjell Ivarsson sa...

Det är bra Mary. Stå på Dig annars gör någon annan det. Det vore hemskt om ingen törs ha en egen åsikt och framföra den oavsett vilket parti man stöder.
Kjell Ivarsson

Jerker Montelius sa...

Det finns inga som kallar dig Nazist.
Däremot är det är det vissa som kallar dig både blåögd(no phun intended), och naiv.

Vi vet alla att du kommer att klamra dig fast i Moderaterna på samma sätt som misshandlad kvinna klamrar sig fast vid sitt havererade förhållande även om regelmässigt blir misshandlad tills hon skriker

Hur bra har egentligen ditt interna förändringsarbete inom Moderaterna fungerat? Teledatalagring någon?
Camilla Lindberg lämnar nu FP/Alliansen och deklarerar att liberalismen där är död.

Jag håller dessutom inte med dig att det inte skulle göra någonting om du gick över till Piratpartiet. "Varje tusenmilaresa börjar med ett steg"

Om du börjar så kommer troligtvis några följa med dig. några till kommer att följa på dem o.s.v.

Om du säger att du inte tror på detta så undrar jag om du överhuvudtaget tror på den politiska och demokratiska processen.

Mary X Jensen sa...

Jag tycker att det är intressant att ni kallar mig naiv. Det säger en del om er/dig att ni ger er på mig som borde betraktas som medarbetare i det här fallet. Att fokusera på mig är naivt tycker jag. Det är fel metod och inget uppnås.

Jobba på...

Jag har blå ögon btw.

Mary X Jensen sa...

forts...

Politik är inte någon one-man-show ska man komma ihåg. Det har kommit in nya personer i riksdagen nu. Det tar framförallt tid att tränga igenom med olika frågor.

Jerker Montelius sa...

Jo det är inte snällt men till slut måste det sägas. Syftet är dessutom inte att "ge sig på" någon utan att få denna person att allvarligt tänka över sina ställningstagande genom att ge en osminkad bild från utsidan. När du själv skriver att du vill skrika så måste någon till slut ifrågasätta hur pass sunt ett sådant förhållande är.
Att jag skriver så här är dessutom en indikation att jag möjligtvis här kan tänka mig en förändring/förbättring.
Att t.ex. fokusera på Ask eller Bodström är meningslöst då de båda är utan hopp om förbättring. Den ena är för dum och den andra är för ond.

Mary X Jensen sa...

Kram på dig Jerker - jag har kontroll på mitt läge ;-) jag försäkrar dig.

Jerker sa...

Ja. Men den politik du stödjer är fasansfull.

Det går inte att blunda för att sedan moderaterna kom till makten har de jobbat hårt för att avskaffa allt vad personlig integritet.

Lag läggs till lag, summan blir större än helheten. FRA plus datalagringsdirektivet innebär möjlighet till total övervakning av all kommunikation. Och fler lagar är på väg.

Det är på sätt och vis ironiskt. I opposition är moderaterna emot överstatlighet och säger sig värna individen. I regeringsställning däremot ligger M-politiken närmast kina när det handlar om massövervakning och den enskildes rätt till ett privatliv gentemot staten.

Jag har aldrig begått ett brott i mitt liv. Inte så mycket som snatteri ens en gång. Ändå vill den överväldigande majoriteten av moderater tydligen att staten ska ha rätt att spionera på mig och granska all min post och alla mina telefonsamtal. Till en kostnad på ungefär en miljard första året och därefter ca 300 miljoner årligen enligt branchens egen uppskattning. För att strö salt i såren ska den kostnaden läggas på oss som drabbas via bredbands- och telefonräkningen.

Jag tvivlar inte för ett ögonblick på att det lilla fåtal moderater som ogillar massövervakning, som t.ex. du Mary och Karl Sigfrid är helt ärliga i det ni säger, trots att Karl Sigfrid när det blir skarpt läge inte röstar enligt den övertygelse han säger sig ha. Det finns säkert "realpolitiska" skäl till det.

Men i slutänden är sanningen den att varje röst de goda moderaterna värvar är en röst som regeringen använder för förtryck.

jerker sa...

Detta är f.ö en helt annan Jerker än Herr Montelius. Råkar bara ha samma förnamn.

Anonym sa...

Med full respekt för er som inte känner som mig dock..

Men jag har inte heller begått ett enda brott i hela mitt liv men jag känner mig inte ett dugg förföljd eller kränkt av de nya övervakningslagarna.

Däremot känner jag mig allt mer trygg över att vi har metoder att bättre hålla efter och kontrollera den olagliga och kriminella aktiivitet som pågår i vårt land inte allt för sällan kopplad till internationella ligor.

Sen EU medlemsskapet och gränserna mellan europas länder suddats ut har flödet av kriminalitet ökat och förenklats - ursäkta hur korkat är det inte att ta bort den gränsövervakning som fanns, naivt och oansvarigt är vad det är.

Jag är glad för alla övervakningskameror och poliser - glöm inte att det ökade antalet poliser också är ett sätt att övervaka. Jag önskar dessutom att man kunde ta finger avtryck på alla sveriges innevånare, för att förenkla sökandet av kriminella.

Jag känner mig inte ett dugg begränsad av allt detta - snarare tvärtom, jag känner mig trygg, lättad och får tillförsikt..

För mig är det inget problem, jag har inget att dölja och jag tror inte för en sekund att någon har intresse av att kolla min dator, min telefon, osv. Och skulle de det så vet jag att det är i ledet för att söka efter ngn kriminell - for a good cause, so to speak..

Det är något jag får bjuda på isåfall för att vi ska bättre koll på ligor och kriminella.

Vad jag egentligen vill säga är att man kan tillhöra ett parti men inte ha samma syn i alla frågor som övriga partikamrater. Övriga paritkamrater har inte heller alltid en helt överensstämmande linje. Det är vitalt för ett parti att man inte har det annars skulle inte partiet utvecklas och debatten skulle inte föras framåt internt.

Känns rätt normalt att Mary inte gillar dessa övervakningslagar och samtidigt är Moderat.

Inget konstigt med det alls.

Betänk att moderat politik i alla fall på riksnivå, på kommunal nivå är den i många kommuner rent skrämmande annorlunda än Reinfeldts och av rätt gammalmoderat karaktär, har förändrats och lättats upp och blivit än mer av ett mittenparti och lämnat den stockkonservativa genren..

Kör hårt Mary!

Scary Devil Monastery sa...

@medminaglasögon

Låt mig påpeka ett antal problem som vi redan vet uppstår i och med detta.

Nu nyligen slet man upp ett par småbarnsfamiljer i centrala göteborg tidigt på morgonen. små barn fann sig stirrandes storögt in i mynningen på kpistar, medans skräckslagna föräldrar släpades bort i piketbussar.

Samtliga personer släpptes under dagen som fullständigt oskyldiga. Men inte innan de hade förts upp på internationella listor som misstänkta terrorister - listor som om hanteringen är samma som hittills, de aldrig kommer att bli bortplockade ifrån. Flygförbud för livet, till samtliga västländer m.a.o.

Anledningen? En liten miss i hur underrättelsematerial hade hanterats, kopplat med ett ögonblicks slarv hos polisen.

Samtidigt kan man konstatera att verkliga kriminella, verkliga terrorister, eller vanliga hederliga medborgare med viss misstänksamhet mot statlig övervakning, aldrig skulle ha hamnat i de filter och register som orsakade dessa oproportionerliga övergrepp.

När du säger att du känner dig säkrare med denna övervakning så gör du det ifrån en i det närmaste total okunskap om hur ineffektiv sådan utökad övervakning är, och utan det facit i hand som vi faktiskt har på hur mycket den kostar samhället som stort och vilka skadeeffekter den har gett.

Hur tror du det kommer sig att stater bevisligen mest hotade i världen (Israel) lyckas förhindra nära nog alla terrorattacker trots att de i stort förkastar den övervakningshysteri som greppat västvärlden, samtidigt som USA med 850.000 anställda inom Office of Homeland Security och allt mer drakonisk övervakning inte ens kan hindra en känd terrorist från att kliva ombord på ett flygplan?

Den allt mer massiva övervakningen är enbart av ondo och till ingen nytta. Om det är samtliga säkerhetsexperter sedan länge överens. Det man i stället har förespråkat ofta och länge - mindre restriktion på lagarna och mer polis för att utreda brott - är det man av någon outgrundlig anledning aldrig tar upp.

Anonym sa...

själv har jag fått höra flera gånger att jag borde byta parti. Fast jag är inte moderat för att jag tycker att man har den perfekta it-politiken, utan för att partiet har den ryggrad, som tyvärr visas för lite av.

http://www.imike.se/2010/11/21/varfor-jag-ar-moderat/

Fast även jag hade svårt i valet på en del områden.

http://www.imike.se/2010/11/20/det-var-tva-saker-jag-hade-svart-med-i-valrorelsen-2010/

Som en moderat som verkar på nätet förväntar jag mig att inte "nätmoderaterna" låser en ute, vilket så nu verkar vara fallet. Ren o skär mobbning som du säger dig vara emot.