tisdag 23 november 2010

Nakenskanning på flygplatser är att gå för långt...

Nakenskanning på flygplatserna är på något sätt den optimala dumheten. Inte så att det inte är viktigt med säkerhet på flyget. Det är det så klart. Men frågan är var gränsen går?

I USA har man imorgon "National Opt Out Day" - då alla resenärer uppmanas att vägra delta i spektaklet. Martin Ezpeleta har skrivit en målande krönika om sina egna erfarenheter. Det är inte rolig läsning. Hjärnspöken syns inte säger han. De å sin sida tar dessvärre över våra liv på ett olyckligt sätt och gör att vi hittar på alla möjliga saker för att skydda oss.

Den omtalade kalsongbombaren åkte dit på grund av att hans far anmälde honom, inte på grund av alla säkerhetsföreskrifter eller kontroller. Frågan är om vi ska ha honom som förebild för behovet av att undersöka oss alla andra in under skinnet.

Kanske att passagerarna skulle kunna gå igenom en ram där det helt enkelt smäller om man har bomber på sig vara en idé. Inte många skulle väl chansa. Det låter drastiskt förstås och är det också. Tanken kommer från en historia som jag hörde häromdagen. Det ena är inte dummare än det andra, eller hur?


Hårresande erfarenheter finns här.
För att inte tala om när dessa nakenbilder missbrukas. Det har redan hänt.

Man kan inte bara säga ja till allting.

SvD     Aftonbladet  Expressen

Inga kommentarer: