tisdag 15 februari 2011

Högt i tak hos socialdemokraterna...

Läser just att de socialdemokratiska Primekonsulterna som mot betalning försökt omvända partiet åt högerhållet får stanna kvar i partiet. De ansågs var illojala utöver alla gränser tidigare och de flesta utgick nog ifrån att det skulle bli uteslutning.

Hela historien blev så allvarig att Prime startade bloggen Primegate för att hålla alla underrättade om turerna.

I ett politiskt parti pågår alltid många diskussioner om olika frågor och åsikterna skiljer och dessvärre har man också ibland olika grundvärderingar. Men det ska gå bra långt innan någon ska kunna uteslutas ur ett parti. Att inte alla kommer överens är en sak men därtill att kasta ut enskilda för att de har avvikande åsikter känns väldigt omodernt. I ett politiskt parti måset det finnas öppnignar även för oliktänkande. En och annan internstrid rensar luften.

Därför är det lite skönt att läsa om att socialdemokraterna förlåter sina Primegatemedlemmar även fast de nog gick över gränsen i det här fallet. Jag trodde att socialdemokraterna var hårda mot de sina eftersom kollektivtanken verkar vara så hård där. Men icke. På något sätt är det självklart att den som varit aktiv länge och jobbat hårt för ett parti inte bara ska bli utputtad för att man försökt göra så gott man kan. Ibland blir det rätt och ibland blir det felAftonbladet

Inga kommentarer: