söndag 2 oktober 2011

Har Danmark missat GI och LCHF...

Danmark inför fettskatt. Jaha. Har de inte hört talas om att fett tycks vara ganska bra för kroppen. Otaliga är de metoder som förordar det numera.Efterfrågan är så stor på smör i Sverige att det tagit slut i butikerna.

Ta upp frågan om läskskatt i stället. Där kan vi ha nåt. På 60-talet delade två barn på en 33 cl flaska läsk en gång i veckan eller kanske inte ens det. Idag köper du för en ringa penning 1.75 litersflaskor i 4-pack. En tredjedel av butikens yta täcks av sockervatten av olika slag. En tidigare kvinnlig VD för Coca Cola hade som målsättning att ungarna skulle dricka läsk till frukost!

Förvisso finns det personer som tror att allt fett man stoppar i sig fastnar på kroppen men så är det inte. Visst tvistar de lärde.

Man kan kolla in den här bloggen och lära sig lite mer.


Kostdoktorn - han heter Andreas Eenfeldt.


Uppdatering: Sockerskatt har de tydligen redan i Danmark. Tack för det påpekandet.

SVT

KvPExpressen2 kommentarer:

Kajsa Warg sa...

Äsch! Snart komer någon på att det är bra med socker också ;) Förresten så är kolhydrater bra för hjärnan. Läs Erlanson-Albertsson.

/K

Oldtimer sa...

Kolhydrater behövs inte alls för hjärnan. Den drivs lika bra av fett (eller ketogrupper, för att vara mer exakt).

Allt fler medicinska studier kommer nu fram till att mättat fett och kombination med att man tar bort kolhydrater (s.k. LCHF) är nyttigt och ger bättre hälsa. Men många forskare slåss hårdnackat för sin gamla felaktiga devis "man blir fet av fett". Tydligen har danskarna lyssnat på fel rådgivare.