torsdag 10 november 2011

Sälj lägenheten och börja om...

Förvisso ska man inte låta andra bestämma över de val man gör men kritiken kring den av Nordea inköpta lägenheten för 20-talet miljoner som VD ska få bo i så länge han innebär chefspositionen har fått lite av löjets skimmer över sig. När det verkar som om hela omvärldens ekonomi håller på att brisera så framkommer det att vissa inte verkar bry sig så särskilt om det.

Idag träder Clausen själv fram och medger att det kanske inte var ett så bra beslut i alla fall att fixa den här förmånen. Det handlar om att ha ett visst omdöme i dessa bistra tidevarv när så mycket står på spel för så många. Det är klart att det retar upp folk. Till och med finansminister Anders Borg uttrycker att man som kund kan byta bank om man inte är nöjd. Jag uppfattar det som en allmän uppmaning till människor att göra egna val, inte bara just när det gäller denna historia utan rent allmänt.

Hade jag krishanterat denna händelse så hade lägenheten sålts och en annan mindre uppseendeväckande lösning valts. För bankens skull. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. Många arga och missnöjda kunder gynnar inte affärerna. Det räcker nog tyvärr inte att få situationen förklarad för sig på bankkontoret som Clausen (enligt TT/DN) för att alla ska bli nöjda. Symbolfrågor ska aldrig underskattas.


(SvD) (DN) (Expressen)Inga kommentarer: