fredag 16 december 2011

Bilden med stort B på Kungen är troligen falsk...

MMK har aldrig trott på att gangstrar ska ha tolkningsföreträdet i nyhetsflödet. Att de genom att använda Kungen som primärt mål att utsättas för allmän skandal är torftigt. Men uppenbarligen så säljer det tidningar och människor tar allt som står i tidningen för sanning. Oavsett hur knasigt det kan vara. Det är fascinerande. Källkritik och äkthet tror jag kommer att vara en av de absolut viktigaste variablerna för trovärdig media framöver. Det är kanske rent av det som kommer att bli kännetecknande för god journalisitk framöver. Inte fabricerade nyheter med diverse märkliga vinklar, utan just det seriösa och det trovärdiga alternativet. I takt med att det produceras hur mycket som helst på internet så kommer det att finnas behov av den trovärdiga rapporteringen. Inte minst har väl just den här kungahistorien visat på detta - fast tvärtom. Den ena hemskheten efter den andra har Kungen själv och hans kompisar varit utsatta för. Man ifrågasätter på ordnivå och utgår ifrån att alla ljuger över sitt hemska leverne på 70-talet. Att de varit inblandade med gangsters.

Men det är få som har ifrågasatt gangstergängets version och syften med det hela. Alla har bara åkt med i ivern att avsätta Kungen. Han är statschef och sånt här kan vi inte tåla. Det har ställts till ett elände för hans familj och andra i omgivningen. Kungen har säkert i likhet med väldigt många andra varit på nattklubb. Man kan tycka vad man vill om den saken, men så himla ovanligt är det nog inte.

Det går också att förstå nu varför det tagit så lång tid att få fram bilden, personen som har skapat den har uppenbarligen lärt sig photoshop under tiden - learning by doing - resultatet blev kanske inte så bra som man önskat. En annan person som gillar att photoshoppa men med glimten i ögat är Tokmoderaten.

Personligen tänker jag fortsätta att vara skeptisk till denna historia. Bakgrunden till att den överhuvudtaget pågår eller uppstod är betydligt mer intressant.

Expressen DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

fast varför ville dom pynta för att slippa publiceringen om man nu visste att den var falsk?

nä jag tror den är äkta, men fattar ändå inte hysterin, han gör inget olagligt på bilden, möjligtvis omoraliskt mot sin fru, men låt den utan synd kasta första stenen hehe..

gillar kungen, låt han vara nu.

Leif Ekstedt sa...

Har Du läst sagan om Kejsarens nya kläder?

Mary X Jensen sa...

Jag har också läst psykologi... och vet hur man kan manipulera människor Leif.

Anonym sa...

Bilden är förstås lika falsk som en trekrona. En kompetent researcher på Flashback visar hur terjningen har gått till:

http://www.flashback.org/sp34635240

Charlie Root