fredag 20 januari 2012

Det handlar inte om Juholt egentligen...

Socialdemokraternas kris har inte bara med Juholt att göra, han blir bara ett verktyg för annat men det är av någon konstig anledning alltid enklare att ge sig på en person. Efter att ha följt tumultet som uppstod kring socialdemokraternas VU-möte igår och idag är jag inte förvånad över vad som än sker nu. Efter intensiv rapportering via medier och twitter så rann det hela ut i ett intet. Carin Jämtin höll presskonferens och meddelade kort att Håkan som hon sa hade åkt hem till Oskarshamn för att vila och att VU hade förtroende för honom men att det nu återstod ett stort arbete för att få partiet på fötter igen. Inga frågor tilläts.

Första tanken var att här ligger en hund begraven. Håkan Juholt sa i morse att det bara var kongressen som kunde avsätta honom och han tänkte fortsätta att jobba som partiledare i det socialdemokratiska partiet. Han hade nog den stoiska inställningen att fixa det här. Så lite snopet var det förstås att han inte dök upp på presskonferensen. Det satte genast igång en massa spekulationer.

Nu kommer det pressmeddelande här på kvällen som säger att Håkan Juholt själv ska hålla presskonferens i Oskarshamn i morgon. Förmodligen så har han bestämt sig för att avgå. Av ren självbevarelsedrift kanske. Det kan man förstå då han har varit utsatt för ett väldigt hårt tryck, dels från media men också från de sviktande opinionssiffrorna som bara gått nedåt. Det är ingen lätt uppgift att vända sådana.

En av mina chefer långt bak i tiden råkade ut för en liknande situation och fick avgå. Han ringde mig sen och sa en viktig sak. Mary - du ska veta att man kan vara rätt person men befinna sig på fel plats och då fungerar det inte. Det å sin sida betyder inte att man är fel överallt sen. Det där är visa ord som jag burit med mig genom åren och jag vill förmedla dem till Håkan Juholt om han nu avgår i morgon. Det är inte fel att gå vidare. Man behöver inte klara av allting man duger ändå.

Visst kan man skämta lite åt tokerier som har gjorts en för den skull behöver man inte vara helt respektlös och det gäller alla. När vi är klara med det här kan vi börja diskutera vad mediedrev gör med oss människor?

Avgår han eller blir det så här?
intressant

Peter Högberg bloggar
Röda Berget


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: