måndag 2 januari 2012

Lögn eller friserad sanning...

Juholt ljuger för mycket tycker Roland Poirier Martinsson och menar att han därför blir omöjlig. Jag håller med om att det är gräsligt med allt detta ljugande. Det är minsann inte bara Juholt som friserar sanningen. man stöter på det lite varstans. Ofta handlar det om att försätta sig själv i en bättre ställning men det finns många förklaringar.

Lögn i olika former enligt Wikipedia

Problemet med lögner är att den som ljuger säger olika saker hela tiden. De vet inte vad de senast sa och förvecklingen blir total. I längden håller det aldrig att hålla på och ljuga. Sanningen kommer alltid fram. Det borde politiker tänka på. För den som agerar som den lille pojken i Kejsaren utan kläder och försöker avslöja vad som pågår blir det tufft. Ingen vill tillstå att man blivit lurad och så kan det fortgå.

Uppdatering: Det där med att vara rakryggad och stå för det man gör är inte allas paradgren. KG Bergström ger Juholt handfasta råd. De är tuffa men kloka.2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

En fråga för alla partier att ta itu med. Hur många inlindade informationer om hur bra vi är förefaller utelämna historik eller förvränga sanningar. ALLA PARTIER TYCKS HA SAMMA AGENDA. Vi har väl exempel i vår närhet - eller?

Snart hittar socialdemokraterna en ny sanningsägare som talar sanning - nästan???

Mary X Jensen sa...

Ja Leif, det är bekymmersamt.