torsdag 3 maj 2012

Hatets politik kommer från vänstern... Ovärdigt...

Det är inte från regeringens håll tanken att grupper ska slåss mot varandra finns, här vill man snarare att alla ska vara med och ha samma möjligheter. Många vänstermänniskor vill gärna hålla fast sitt hat mot andra. Göran Greiders tal som jag lade upp i gårdagens blogg var ett exempel. Det är inte kampen MOT alla som politiken borde handla om utan snarare kampen FÖR alla. Eller hur? Förvisso förenklat kanske, men som princip.

Ibland så berättas historier om hur man i slutna sällskap sätter upp bild på personer man inte gillar och kastar pil på dem. Ganska obehagligt egentligen. Vänsterpartiet tar det hela till en ny nivå när de låter barnen slå på stora bollar (piñatas) som föreställer borgerliga politiker som Anni Lööf, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Bara en skojig grej! Lek på första maj! Jag kallar det dåligt omdömde.

I Almedalen för ett par år sedan spelade (S) kubb med ledande allianspolitiker som motiv på kubbarna. Kanske inte heller det så väldans skojigt. Egentligen?

Det är inte värdigt detta. Att förgöra den andre som politisk idé. Aningens primitivt. Är högst medveten om att det finns tendenser även i andra partier på den här låga nivån, det gör dock inte saken bättre. Men sällan sker det så här öppet. De vuxna tycker att det ser skojigt ut. Undra på att det blir som det blir... Har man inget innehåll som Kent skriver så får man tydligen ta till andra vapen. Alla tycker förstås inte att det rä utan innehåll. Peter L Andersson skriver på sin blogg om detta och rätt ska vara rätt. Han är en av de (S)-politiker som tilsammans med en del av oss andra opinionsbildare ville ha en ren valrörelse förra gången det begav sig. Så det finns hopp. Kanske? Peter Högberg är inne på samma linje.  Vi får hoppas att detta handlar om enskilda personers mer eller mindre dåliga omdöme.

Tokmoderaten har också synpunkter på våldet. Mattias L likaså, han är dock inte så upprörd, snarare krasst konstaterande att barn behöver sina föräldrar.SvD N24, DN


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , Böhlmark, Johan W, Martin Moberg

9 kommentarer:

Daniel sa...

Det är en kul grej. Att slå på en pinata är att driva ut djävulen.
Då är det värre när moderater firade att Palme sköts och att Sverige då befriades från en kommunistdiktatur. En har erkänt i media att hon firade, men jag vet fler som tyckte att champagne var ett bra val för att visa hur man såg på händelsen.

Anonym sa...

Hatet kommer alltid från högern

När Breivik sköt små barn skrev han dö marxister dö

Men såklart det har du ju inga problem med

OCH du tycker att MÖRDA 77 pers och att fysiskt skada 200 pers är SAMMA sak som att slå en pinata.

Mr Solstråle sa...

Hahahaha, Så jävla bra! Barnen lär sig tidigt i Malmö! Nej, men skämt åsido. Alltså, det var det roligaste skämtet i år. Förstår inte vad folk gnäller över. Om man för en arbetarklassfientlig politik får man räkna med att folk lackar. De borde vara tacksamma över att de slog med slagträn på bilder föreställande regeringen och inte regeringsmedlemmarna själva. Så jävla otacksamt! Usch, jag hatar otacksamma människor!

Anonym sa...

När vi ser hur vänsterföräldrar lär sina barn att hata måste vi komma ihåg att varken Breiviks eller Hitlers dödande av människor kan jämföras med socialisternas dödande av människor. Kommunisterna har en ointaglig ledning. Troligen var det därför Birgita Dahl bagatelliserade Pol Pots folkmord.
Undrar hur många av dessa vänsterföräldrar som är offentligt anställda. De arbetar kanske i positioner där deras handlande gör dem olämpliga.

Unknown sa...

Du vet tydligen inte vad en piñata är för något:

"One niche market for piñatas in Mexico is of those themed for adults. These include political figures, especially those who are not particularly liked"

http://en.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1atas

Mary X Jensen sa...

Om ni läser vad jag skriver så står det att jag inte gillar såna här dumheter oavsett vem som är avsändare. Dåligt omdöme kan finnas lite varstans. Nu blev detta dagens exempel.

Och Anonym. Jag har länkat till Wikipedia jag också som du ser om du kollar. Tack ändå ;-)

Alex sa...

Mycket av kritiken mot pinatan tycks i själva verket handla om att människor som inte gillar vänstern ger sig själva en ursäkt att framställa vänstern som våldsromantiserande antidemokrater, fast de innerst inne vet att det är en falsk bild.

Pinatan har egentligen ingenting alls att göra med vänsterns våldssyn eller människosyn, tror man det så läser man nog in det man vill läsa in. Det handlar ju egentligen om att häckla makten, enligt ett folkligt koncept från Latinamerika.

Allt kan kritiseras. Men det bör kritiseras på sakliga grunder och inte på fördomsfulla grunder. Allt är inte som man önskar att det vore.

Micke sa...

"Det är en kul grej. Att slå på en pinata är att driva ut djävulen"


Inte med dom opinionssiffror regeringen har. I det läget är detta en fråga av samma dignitet som folkmord och dessutom tar det fokus från all annan skit som regeringen sitter fast upp till knäna i inför valet.

Micke sa...

"När vi ser hur vänsterföräldrar lär sina barn att hata måste vi komma ihåg att varken Breiviks eller Hitlers dödande av människor kan jämföras med socialisternas dödande av människor."


På vilket sättet mår man bättre av att bli skjuten av högerkonservativa nationalister ?"Troligen var det därför Birgita Dahl bagatelliserade Pol Pots folkmord"

Som när du och Johan Hakelius bagatelliserar att Margaret Thatcher låtit sig portätteras flinande till sittande i knät på Pinochet ?

Eller menar du även där att det är skilland på att bli mördat och att bli mördad?


"Undrar hur många av dessa vänsterföräldrar som är offentligt anställda"

Jag förstår att du gärna ser att polisen får möjlighet att övervaka folk och att man sedan avskedar människor med fel åsikt.

Yrkesförbud kallades det på den tid ni hyllade Pinochet som en befriare.

Att ni stödde dessa regimer trots att ni kände till slaktandet i Chile, Argentina Uruguay, Guamtemala,Spanien Portugal, Angola, Sydafrika vid samma tid som Pol Pot utövade sin terrorregim vet vi och vi vet att ni alltid kommer att vara våra självutsedda självgoda och skitnödiga domare oavsett vilka brott ni själva understött.

Det ligger i er natur.