torsdag 16 augusti 2012

Assangehistorien - en fars i realtid...

Wikileaks var en bra tanke - att anonymt utan att behöva vara rädd för repressalier avslöja olika hemligheter som borde komma till allmän kännedom är en fin sak. Men det hela har tagit de mest löjeväckande vändningar. Det senaste är att Storbrittannien skulle storma Ecuadors ambassad i London för att frita Assange som gömt sig där på nåt kontorsrum för att eventuellt få asyl i landet. Då blir det liv i luckan där också.

Detta har nu utvecklats till rena rama farsen. En dörr öppnas en annan smäller igen och så plötsligt kommer det in nån genom fönstret. Meningen är att man ska skratta. Här fastnar dock det hela i halsen, som en klump.

Yttrandefrihet är en fin sak och ska inte behandlas på det här sättet. Assange själv är naturligtvis skräckslagen inför den situation som han antagligen själv med benäget stöd från omgivningen byggt upp. Men vad det har för bäring på verkligheten vet väl ingen.

Förvisso så har Sverige utlämnat personer till USA och förvisso har han bott ihop med tjejerna som nu anmält honom för våldtäkt. Vilket är det han skulle förhöras för i Sverige om jag förstått saken rätt. Till detta är han redan dömd i Sverige och partiledaren i KD har redan dömt honom som ett kräk. Så hur det är med rättsstaten vet man inte. Hägglund sitter trots allt i vår regering och dömer personer utifrån moralpanik och tidningsrubriker. Men ingen ska dömas innan vederbörande är dömd i domstol - torde vara grunden i alla fall. Det borde en partiledare i Sverige känna till. Här blev jag verkligen besviken på KD.

Assangehistorian som actionfilm verkar inte ligga långt borta. Hollywood nästa...

Ecuador ger Assange asyl enligt senaste nytt. Jaha.

Jeezuz Louise som man brukar säga... Hur ska detta sluta? Farsigt är det hur som helst. Kanske också väldigt allvarligt. Ingen vet vad det verkar.SvD


Inga kommentarer: