tisdag 26 februari 2013

Nu när alla gjort sig lustiga över Maramö...

Det har varit intressant att följa kommentarerna från allianspartiledarnas möte hemma i Annie Lööfs föräldrahem i Maramö. Allt har kommenterats. Allt verkar löjligt och meningslöst om man frå tro det som skrivits. Att 70-talet journalister var där är helt fånigt och onödigt. De fick ändå inte veta något av intresse. Allt är en enda PR-grej. Maramöträffen alltså. Ja så har det låtit mest hela dagen. Själv får jag finna mig i att vara en partimegafon för att jag är positiv, det är dels inte alltid så och dels så är det väl synnerligen fånigt att bara vara emot allting, det är inte samma sak som kritiskt granskande även om någon tror det. Man kan undra faktiskt om meningen med livet går ut på att vara negativ till allt man ser och allt andra gör. Intresseklubben noterar eventuellt.

Jag ångrade lite att jag inte tog bilen och drog till Maramö och hängde där över korvgrillen med de andra journalisterna. Jag har ägnat ett antal år av mitt yrkesliv till just såna övningar och vet att det alltid finns något i dessa mellanmänskliga möten som den som inte är med kanske har svårt att förstå. Allt är inte toppen och kanske inte blir vad man väntar sig, men varför skulle det vara det egentligen, men korn finns alltid för den nyfikne. Då hade det varit onödigt att delta, om man utgår i från att det är meningslöst. Opinionsbloggen på Expressen är kritisk. Deras chef Thomas Mattsson skriver om kontorstwittrare, ett för mig nytt men färgstarkt uttryck. Det lär hamna i samma härad som bloggbävning. Han menar att man bör vara på plats på fältet. Kloka tankar tycker jag.

Det är naturligtvis en del av spelet nu att det här mötet ska kritiseras på korsen och tvärsen. Helst i negativa förlöjligande termer. Jaja... kontorstwittrare är vi lite till mans. En del mer än andra.

Dock skriver socialdemokraten Ola en sann sak här - man ska aldrig underskatta sin motståndare. Det var Ulrica Schenström som uttryckt det på ett möte. Jag lägger till - man ska aldrig heller underskatta sin publik.
Valrörelsen har börjat och som någon uttryckte det. I alliansen har de i alla fall varandra att grilla korv med.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Kalle sa...

Man kan bara le åt bandfolket...