måndag 3 februari 2014

Nu har valspurten dragit igång, det märks...

Moderaterna i Stockholms Läns Landsting (SLL) gör en MAX och meddelar via ett brev att det kan ha konsekvenser för jobben om man röstar på de röda.

Ajaj vilken fart det tog i de röda salongerna. Indignationen blev stor. En av de första nyheterna i radion på morgonen. Så här får man inte göra. Men öppna brev i öppna kanaler torde vara helt OK, även om alla inte gillar innehållet.

Och så visar det sig att det hela handlar om ett pressmeddelande som lagts upp på SLLs sida för pressmeddelanden. En sida där alla partier lägger upp sina meddelanden. Lite ridå blev det, men diskussionen kom igång rejält i alla fall. Så någon ide var det nog med det hela trots allt.

Mattias Lundbäck menar att man kan bara göra en MAX en kanske två gånger sen är det inte kul längre. Det kan han ha rätt i. Men för den som tänker ett steg till...

"Hur som helst förmedlar brevet en djupare sanning och den är att en sänkt arbetsgivaravgift inte bara är en kostnad för staten utan även en intäkt för landstinget. På det sättet är "tilltaget" en betydligt djupare övning i politisk pedagogik än vad man vid första anblicken skulle kunna tro. (DHE)

Och nog blev det media på detta. 
DN Fotolasse SvD OT N24 AnnaS  Metro 6M Martin M

även Sven-Erland kommenterar saken

Här kan ni läsa hela Pressmeddelandet och även se hur andra partier lägger upp sina på SLLs sida för pressmeddelanden. Där kan man också se hur andra partier nu lägger in sina åsikter på det som hänt. Så udda är nog jämnt.

Samtidigt som man ojar sig nu för moderaternas tilltag så vräker sig (S) ut i Tunnelbanan med sitt Framtidskontrakt. Jo då nu är valrörelsen igång. Så länge den gäller att inte skita ner personer så får den för min del gärna ha lite studs... 

2 kommentarer:

LasseB sa...

Nu var det ju dock så att Tamsons även lyckades med konststycket att publicera ett brev med SLL-loggan och vända sig specifikt till de som jobbar i Stockholms läns landsting. Även om landstinget för närvarande styrs av M ska själva verksamheten vara opolitisk och det är absolut inte OK att hota sina anställda. Hota sina anställda är precis vad M i landstinget gör. Blir nästa steg nu att Stockholm Stad skickar ut information och kör med skrämselpropaganda.

Informationen får självklart M skicka ut men då får de göra det via moderat.se, en egen valstuga eller dylikt. Inte använda sig SLL!

Mary X Jensen sa...

Jag rättar mig där... Jag såg det senare.

Men hur som - hallå blev det. Och oppositionen kom på att de också kunde använda SLLs hemsida på samma sätt...