måndag 24 mars 2014

Fritt tänkande...

Det var häromdagen som jag skrev dit Fritt tänkande i min bloggbeskrivning, det kändes lite berfriande faktiskt. Fritt tänkande har jag iofs alltid varit och kommer förmodligen att förbli också. Svårt att tänka mig något annat. En fri själ i en fri kropp. Det är ett slags bastillstånd här.

Däremot inte sagt att fri är det samma som att göra tvärtemot andra hela tiden. Det är liksom inte ett självändamål precis. Att alltid tycka tvärtom. Nej det är till och med ganska barnsligt.

Däremot är det skönt att befria sig själv från oket att försöka vara någorlunda poltiskt korrekt i alla sammanhang. Det är man ändå kan man väl säga om man inte har för avsikt just att säga emot hela tiden. Är manmed i någon sammanslutning så är man det för att man i någon mån är överens, i alla fall i det stora. Sen finns det detaljer man kan ha avvikande avsikt om, då får man säga ifrån. Så enkelt egentligen. Men det är inte alltid så. För att uttrycka en egen tanke kräver också ett utrymme. Att det finns tillit i sammanhanget, att det är tillåtet. Så är det långt i från alltid...

Alla människor borde få vara fria att uttrycka tankar och ideer och känslor...
Så är det inte överallt. I Sverige är det väldig mycket så om man jämför med en del andra länder, men ändå är vi inte nöjda. Ty tendenserna att styra och ställa över andra finns också här.

#blogg100

Inga kommentarer: