måndag 17 mars 2014

Seriöst partierna - vem bryr sig om alla dessa siffror...

Gårdagens partiledardebatt med Löfven och Reinfeldt kom att innehålla en väldig sifferexercis och det var de stora talens afton. Men hörrni - vem bryr sig egentligen?

För vanliga människor, ni vet de där som ska rösta, de så kallade väljarna, så är siffermängder med nio nollor eller fler omöjliga att ta på för de flesta. Det är den ena sidan och å den andra så talar man om höjda pensioner med 150 spänn i månaden (exempel nu alltså för den som måste ha allt exakt) vilket ungefär är den summa som ryker på att något annat höjs. Maten eller nåt. Det vardagsnära.

Skulle det möjligen finnas något annat att tala om än siffror tror ni? Det finns kvalitativa variabler i politiken också också som står människor nära. Möjligen. I alla fall vissa.

Allvarligt - politiker och siffernissar - ni är inte de enda som ska rösta.

Det finns de som tycker att livet också har andra värden. Frihet, demokrati, yttrandefrihet och liknande. Inte minst med tanke på det som sker omvärlden.

Just saying...

Passionen var finns den? Den politiska passionen, att göra det bra för samhället. Inte den andra delen. Passionen för makten i sig utan för vad man kan göra med den.

Inget fel på vare sig framförandet eller slipsarna, bara så förutsägbart. Det måste till nåt mer här för att få det att lyfta.

För säkerhets skull bäst att jag påpekar att jag också tycker att det är viktigt med ordning i rikets finanser. Men det driver mig inte politiskt.

#blogg100

AB  SvD SvD Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

anybody sa...

"Seriöst partierna" - ?????????

Du gick fel redan i rubriken! Det finns ingenting seriöst i svensk politik nu för tiden .. bara panik och desperation.

Och eftersom jag är hundmänniska så vet jag att det inte finns något så farligt som en panikslagen och desperat hund .. även om det gäller den snällaste soffpotatisen i vanliga fall. ;-)

Se bara på den trygge, gode Löfven .. han börjar nästan tugga fradga när han pressas för hårt. Reinfeldt är nog klok om han se över sitt stelkrampsskydd.

Nordinspire Communication AB sa...

Framförallt, prata så att de flesta förstår. Stora siffror är svåra att förstå.

Visste du att om 1 miljon sekunder = 11 dagar (drygt)
Medan
1 miljard sekunder = 31 år (drygt)

Skillnaden mellan 1 miljon och 1 miljard i sekunder är alltså att gå från en 11 dagar gammal baby till vuxen person på 31 år. Då inser åtminstone jag hur stor skillnaden är.

Om vi fick exempel som gjorde att vi kunde visualisera - hur många sjukhussängar pratar vi om, hur många lärare/elever/skolor pratar vi om... om jag kunde se bilden framför mig - då kanske siffrorna skulle bli värdefulla.

Anonym sa...

Om Reinfeldt har en strategi att närma sig socialdemokraterna i alla sakfrågor för att låta valet med handla om personerna så gör han det lite lätt för sig. Det räcker inte.

Resultatet av 1 dum inställning plus 1 dum inställning till blir inte 0 dumheter. Utan bara dumt.

Man måste förklara varför man närmar sig, Eller varför man överhuvudtaget gör vissa saker eller har vissa åsikter. Bara vänstern kan köpa sig röster utan att förklara varför. De som röstar efter noggrant övervägande och tar alla realiteter i beaktande måste få en djupare bild av orsak och verkan.

Att dumifieras till ett röstfår gör bara desperata väljare. Och desperata politiker finns det tillräckligt av i andra länder.

Erik Almfeldt