fredag 14 mars 2014

Sökes: Parti - Finnes: Engagerad, rutinerad valarbetare som vill ha möjlighet att påverka...

Efter att lojalt ha arbetat för moderaterna sedan 2006 söker jag mig nu nya utmaningar på den borgerliga fronten inom politiken. Jag vill arbeta för ett borgerligt Sverige, det är grunden...

Jag vill inte och har inte tid längre att slå huvudet i väggen i ett parti där man skickar ner mig på icke valbar plats på kommunfullmäktigelistan och dessutom tar ifrån mig det sista privilegiet, eller ska vi säga den sista tråden jag hade till partiet genom att ta bort mig från medielistan med pressinbjudningar och hänvisar mig, efter sju års lojalt skrivande och bevakande, till att gå igenom föreningen som alla andra. Bloggare göre sig ej besvär längre, det kommer kanske särskilda aktiviteter för dem senare var beskedet jag fick. Där slogs sista spiken in.

Det samhälleliga engagemanget sitter i min ryggmärg och jag vill gärna ha utrymme för det. Du blir som en haj i ett akvarium när du blir undanträngd sa en av mina kompisar en gång. Det var nog rätt uppfattat.

Tyvärr - alla ni som säger att ni behöver mig. Det går inte att bara snacka man måste handla också. Det enda i den vägen som skett är att jag sakta men säkert puttas bort. Så tyvärr... Men alla är välkomna med förslag. Jag låser inga dörrar, men nuvarande situation får vara... det fungerar inte.

För den som är intresserad av mitt engagemang så är min bakgrund i korthet som följer. Jag har en fil.kand i pedagogik, alltså beteendevetare. Min yrkesbakgrund är som chef/ledare i olika sammanhang, främst inom IT och media. Har varit journalist/publicist i många år och är en jäkel på sociala medier och inte minst att hålla liv i den här bloggen. Kommunikation och organisation är en ledstjärna. Jag är inte heller ovan vid politiskt styrda organisationer. Jag gillar att samverka med andra har humor och är helt prestigebefriad, dock mycket målmedveten. Tror att jag har god politisk kapacitet och en god närvaro i det som kallas sociala medier.


Viktig artikel i sammanhanget skriven av Per Grankvist - Ödesvalet för demokratin.4 kommentarer:

Jan Andersen sa...

Tyvärr Mary, det finns ingen borgliga politiska partier i Sverige. Inte om man räknar ett centralt begrepp som "frihet under ansvar" som en borglig dyd. Frihet innebär rätten till att göra taskiga val, allt från sms-lån till drogmissbruk. Och rätten till ett privatliv så länge att det är privat. Men nej, ingen partier i Sverige väger att driva en sån linje. De vill alla skydda oss från våra ägna misstag och övervaka oss för att se till att vi inte gör flera misstag.

Jerker Montelius sa...

Välkommen!

www.blipirat.nu

Mary X Jensen sa...

Tack Jerker nu ska jag nog smälta det här lite grann...
Så får vi se. I hjärtat är jag moderat, men det är omöjligt där just nu för mig.

Lars-Erick Forsgren sa...

Ajajaj. Ja du Mary. Det är inte lätt att arbeta för ett parti, spec inte om man har en egen vilja, och partiorganisationen och dess ledning inte vill ge en utrymme att verkligen jobba för hur man vill att partiet ska arbeta.