onsdag 12 mars 2014

Varför inte hitta på något eget i valrörelsen...

De egna orden och begreppen är underskattade i årets valrörelse. Nog har det tidigare triangulerats i politiken. Men i år verkar det bli värre än någonsin. Man tappar på något sätt tilltron till de politiska budskapen. Vad vill partierna egentligen? De säger samma saker med små små nyansskillnader.

Thomas Gür skrev en intressant och läsvärd artikel om politisk triangulering, han menar att politikerna säljer sin själar och jag tror att han har rätt...

"Vi vill givetvis att de politiska besluten ska reflektera folkviljan, eller snarare en kompromiss av folkviljorna, eftersom vi har ett flerpartisystem och tävlande ideologier. Men vi vill å andra sidan att flerpartisystemet och de tävlande ideologierna ska ge oss ett tydligt val, och inte otydlig velighet. Och det är sådana politiker vi håller högt, även när vi verkligen inte håller med dem." (Corren - ibid)

Det är inte utan att man undrar vem de politiska partierna spelar sitt spel för. Är det för sig själva i en slags inbördes beundran, eller tror de att väljarna bryr sig om de små förändringarna. Den som väljer ett parti har ofta en slags ideologisk grund som man gör valen utifrån. Ibland kan det vara en stor enskild sakfråga. Men om alla partier håller på och säger samma sak men med nyansskillnader så spelar det ingen roll egentligen vem man väljer eller hur?

Skarpa bloggaren Anybody skriver i sin blogg om hur hon uppfattar detta ordanvändande och skräder inte orden.

"Den här valrörelsen är rena sandlådan och handlar så gott som enbart om diverse målsättningar som politikerna jonglerar med och olika sätt att skildra ekonomisk luftakrobatik.

Ibland kan det vara lämpligt att påtala att kejsaren behöver sätta på sig lite kläder. För det här årets valrörelse borde vara viktig för alla partier, inte bara orden utan innehållet... Ideologin bakom. Förändring i all sin prakt, den behövs. Men är det vad vi ser just nu? Eller är det bara ett ordkrig.

Jag kräver mer... för mer kan ni...
SvDSvDSvDSvDDNDNDN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: