onsdag 20 augusti 2014

Jag är från och med idag med i Folkpartiet...

Jag har idag blivit medlem i Folkpartiet och samtidigt begärt utträde ur Moderata Samlingspartiet. För mig är det viktigaste just nu att alliansen får sitta kvar. Men med de omständigheter och det ledarskap som bedrivs i moderaterna i Österåker så fungerar inte det för mig att vara aktiv här. Vi gillar inte varandra och jag vill få utrymme för min politiska kapacitet och inte bara vara passivt mottagande.

Tyvärr ska jag säga. Jag har varit med i moderaterna sedan 1973... men men...

Jag utgår ifrån att de som är mina vänner fortsätter att vara det och att ni respekterar mitt beslut. För nu gäller det att få till en alliansregering och jag kan inte stå i skuggan och titta på och sen veta att jag inte gjort mitt bästa för att det ska bli så. Vad jag gör efter valet är en annan fråga.
Så nu är jag alltså Folkpartist...

Hur ska jag göra med bloggen?

 - den fortsätter nog som vanligt - moderat kan betyda mycket och är inte direkt kopplat till Moderata Samlingspartiet.


Om Bloggen MMK

Jag valde namnet MinaModerataKarameller - MMK för att jag tyckte att ger en bra bredd och möjlighet att vända på frågeställningar på olika sätt.

En karamell kan vara söt, sur, salt, hård, mjuk, seg, färgglad, syrlig, sockerfri, kladdig - ja en karamell är överraskande på många sätt. Och alla tycker inte om alla sorter.

Mina karameller är väldigt mångsidiga, och framför allt vardagsnära. Tanken är inte att vara politisk expert och bjuda på djupa analyser, istället handlar det om vardagstankar kring politiska spörsmål. Jag gillar att ta tankar en meter längre, bortom det som syns direkt. Gärna på tvärsen och så gillar jag att retas lite, med alla och envar ;-). Jag är beteendevetare i grunden och funderar väldigt mycket på de frågorna. Hur fungerar människor ihop?

Egentligen borde kanske den här bloggen heta JAG TYCKER... och det helt osorterat och inte alltid medhållande med partilinjen. Men alltid med engagemang.

Det bör påpekas att det här är min egen godispåse och att jag inte representerar moderaterna på annat sätt i detta forum än att jag aktivt delar och arbetar för moderaternas värderingar och utgångspunkten är mitt sätt att vara moderat.

Publicering görs med journalistiskt syfte i enlighet med SFS 1998:204


Att vara moderat
personligen känner jag igen mig i alla dessa beskrivningar nedan, utom möjligen det där med material i en kärnreaktor då, men man vet aldrig vart utvecklingen tar vägen...


moderat

1 måttfull, skälig
2 som rör moderata samlingspartiet; konservativ
3 medlem el. anhängare av moderata samlingspartiet, svenskt konservativt partimoderationmåtta, sansmoderato (ital., mus), måttligt tempomoderator

1 material i en kärnreaktor som bromsar snabba neutroner
2 ordförande vid paneldebatter o.d

(Bonniers Svenska Ordbok, 1994)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår dig, är själv Österåkersbo och har alltid röstat Moderat, men så blir det inte i år. I Österåker får Björn Molin min röst, jag har inget förtroende för Mikaela Fletcher Sjöman & Co längre.

På riksplanet tillfaller min valsedel med viss tvekan SD eftersom alliansen helt verkar ha tappat kontrollen över asylpolitiken. Skulle önska att det fanns ett liberalt parti som kunde föra en mer balanserad (långsiktigt hållbar) asylpolitik, men eftersom det inte finns så får det nog bli SD.

Mary X Jensen sa...

Hej - nu kan du fundera på Folkpartiet i Österåker också ;-)

Vad gäller asylpolitiken så anser jag att regeringen och moderaterna sa en viktig sak häromsisten - vi måste vara människor. Jag tror att det komer att det kommer att följa med en organisering av det hela som ska fungera. Vi kan inte bara stänga gränserna för folk som flyr krig och elände. Eller hur?

Anonym sa...


Lycka till med Folkpartiet!

Läsvärt:
http://anybodys-place.blogspot.se/2014/08/jag-var-pa-premiar-i-gar-och.html

Anonym sa...

Många år sedan jag var här men i en sökning efter Moderat bloggare för stunden så återfann jag sidan.Bara att gratulera till förlusten för Alliansen.

Pelle