söndag 17 juni 2007

Bra sammanställning PJ Anders Linder

Dagens ledare (SvD) ger en sammansatt bild av det som hänt under den borgerliga regeringens tid och det är inte dåligt. Jag gillar det och nickar in- och medkännande vartefter jag läser.

Skolan har fått nya riktlinjer, kunskap prioriteras, arbetsmarknaden får nya redskap, människor får överlag lägre skatter. Mona Sahlins nya credo är orättvisa. Det är nog många som inte håller med om den saken, det finns de som inser att fullständig rättvisa är ouppnåeligt.

Det jag väntar på nu är att det kommer en uppluckring vad gäller åldersstrukturer. Att man använder födelseår som det övergripande kvalificerande begreppet i tid och otid. Vissa är trötta och ointresserade redan i 20-årsåldern andra är pigga vitala när de är 85. Männsiskor är olika och samhället borde byggas utifrån det istället för ålder, mer vidsynthet vad gäller den saken är önskvärt. Både på arbetsmarknaden och i skolan. Är man inte duktig i plugget när man är ung så ska man kunna jobba ett par år och bidra till samhället på det sättet och plugga vidare senare. Det sk. Livslånga lärandet skapar dynamik i ett modernt samhälle.

Man ska inte behöva vara uträknad och betraktad som gammal och förbrukad i 50-årsåldern. Allt i livet ska inte behöva ske mellan 20-35 års ålder. Mer öppenhet för människors val att börja jobba sent för att man tagit hand om sina barn utan att det påverkar karriärsmöjligheter är ett exempel. Här krävs attitydförändringar. Mitt tillägg till önskelistan för ett bättre samhälle.

Hem till MinaModerataKarameller

1 kommentar:

Anonym sa...

Enda felet i resonemanget är att borgarna inte alls står för det som Linder skriver. Allt avslutas med en from och naiv förhoppning att borgarna plötsligt ska göra helt om och bli liberaler genom att lära av Sveriges tillväxthistoria. Lika befängt vore det att hoppas på att sossarna ska göra samma manöver. Borgare och sossar är idelösa etatister. Att maximerar sin politiska makt är den enda punkten som de har på sin agenda. Sossar och borgare har identiska politiska program, se t.ex. arbetsdmarknadsreglerningarna, biltullarna eller FRA-spionaget. De rivaliserar bara om att få vara flugornas herre.