söndag 17 juni 2007

Tänk om det räcker med vanlig Kronolja...

Minns någon bilden på den gamla damen som leendes visade upp en flaska Kronolja och glatt meddelade att det var för att hon använde den som hon hade så fin hy upp i åldern.

Idag hittade jag en som jag tycker hysteriskt kul artikel i DN om antirynkkrämer. När man kommer till slutet av artikeln inser man att det är en kille som skrivit den dessutom. Vi brukar sitta här om kvällarna och kommentera alla nya begrepp som presenteras i reklamfilmerna kring olika skönhetsprodukter. Det är den ena efter den andra påhittade ingrediensen som förs fram som nyheter. Antirynk är en stor produkt på området.

Och tacka fasen för det när man varje gång man ser sig i spegeln påminns om sin alltmer skrynkliga apparition. Det är spökskynket nästa kan man tycka och vänder på speglarna. Självklart lockas man av antirynkmöjligheter i en burk för 750 spänn, en sån dyr grej måste bara vara bra. Förnuftet tycker kanske att det är i mesta laget, men just den där drömmen om dåtid, när rynkorna inte fanns där tar över både plånbok och den klyftiga tanken.

Men å andra sidan visades i TV ett program om en produkt som tydligen ska fungera. Den heter No7 och finns på Boots. Efter TV-programmet blev produkten så populär att Boots fick begränsa inköpen till 1 produkt per person.

Det säger väl något om genomslag och längtan tillbaka efter den yngre skönhetens behag.

Kanske är väldigt bra med Kronolja trots allt, kanske den för oss modernare olivoljan går lika bra. Om man först smörjer in och sedan torkar av ordentligt för att slippa kladdet. Varför inte pröva? Mössa på i solen är väl självklart, annars blir man nog stekt.

Hem till MinaModerataKarameller

Inga kommentarer: