tisdag 19 juni 2007

Det är fel att kalla dem supportrar

Bråkstakarna som dyker upp vid varenda sportevenemang med boll inblandad borde inte kallas supportrar. De är de inte, de är ena riktiga bråkstakar allihop.

Låt fotbollsvännerna få tillbaka supporterrollen och kalla de andra för vad de är, huliganer, bråkstakar och oansvariga förstörelsemarodörer, vrålapor eller vad... Kom på mer själv.

I SvD kan man läsa att 100 supportrar har blivit gripna i Stockholm för att de inte kan uppföra sig som folk. De slänger möbler, krossar skyltfönster och håller på. Polisen borde få göra annat.

"I stort sett samtliga omhändertogs och fördes till polisstationen Kronoberg på Kungsholmen för identifiering och ett kortare förhör. De missade därmed tisdagkvällens derby på Råsunda (DN).

De är inte ens intresserade av fotboll de här människorna bara av att slåss. Det är dags att släppa över supporterrollen till dem de berör, de som med stor glädje kollar på olika matcher.

De andra är inte där för fotbollens skull. De är inga supportarar. Låt oss ge dem de rätta epiteten istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill inte ta ställning för våld, men jag vet att de flesta av dessa människor lever för fotboll, sin klubb - och för våld. Många är bland de mest hängivna supportrarna och har varit med länge, länge.

Mary X Jensen sa...

Att leva för sin fotboll och sin klubb kräver lite stil och medför ett visst ansvar. Inte sjutton kan man hålla på och skämma ut den man gillar med att slåss. Fokus försvinner helt från det som man säger är viktigt. Fotbollen skall väl vara det viktiga. Slåss kanm an göra någon annanstans där det inte skadar tredje man.

Våld, usch...