tisdag 12 juni 2007

Tack jag tar gärna ett nytt jobb...

PJ Anders Linder funderar över vad AMS har gjort alla år. Det finns företag som behöver folk och det finns de som inte har jobb. Det är verkligen inte klokt det här.

Man ska nog inte lägga all skuld på AMS utan också kanske på de stora formulärdatabaser som flinns överallt där man ska fylla i en hel del oväsentliga detaljer hos rekryteringsföretagen.

Som att hamna som en nål i en höstack. Fyll i födelesår och du är körd eftersom man söker på annan årgång. Du har blandad och god erfarenhet, det finns inget sökord för det. Det gäller att stämma överens med rullgardinsmenyernas begrepp. Du har varit i IT-branchen hela ditt yrkesliv och kan endast fylla i TRE rader med IT-kunskap. I AMS egen databas kan man bara fylla i 18 kompetenser (har man ändrat på det tro?), har du 18 till så får du stryka. Du får bara välja att du kan en sak, men du kan fyra osv osv...

Databaser i all ära, men det blir otympligt. Allt fler av de stora rekryteringsföretagen marknadsför sig nu med att man får skicka in sitt eget CV och talar om att de inte använder formulärdatabaser. Det tror jag är bra. Då kanske man kan hitta guldäggen lite lättare. Även om det kanske är lite jobbigare.

Inga kommentarer: