onsdag 20 juni 2007

Varför ska man redovisa vem man vill ge bidrag till egentligen?

Varför vill Marita Ulvskog och (s) absolut veta vem/vilka som givit kampanjbidrag till moderaterna? Hur kan hon skriva att deras egna kampanjkassor är helt öppna för kontroll. Svaret är väl ganska enkelt, det är de som vill att moderaterna ska ha mycket kampanjpengar.

Socialdemokratiska rörelsen får bidrag från LO och alla medlemmar i LO är inte socialdemokrater men måste bidra ändå. Är det inte läge att på medlemsblanketten till facket få kryssa i att man inte vill delta i bidragsgivandet till (s). Och därmed få lägre avgift. Det vore juste. Det finns säkert en och annan moderat som mot sin vilja fått bidraga till socialdemokraternas verksamhet.

Partisekreterarna har haft överläggning om saken idag och bestämt sig för att diskutera mer efter sommaren.

"Bland annat ska frågan om lika möjligheter för alla partier att komma ut på arbetsplatserna diskuteras (SvD)"

Jag skrev tidigare idag

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur många blyga väljare är så besuttna att dom ger över 20000:- till M/KD? Är det ens mätbart? Uppenbart att det handlar om resursstarka lobbyorganisationer som inte vill skylta med namnet. Därmed bortfaller det minst sagt klena argumentet om "röjd valhemlighet". Här brukar det heta att man "bara sammarbetar" när man är till salu... Lägg korten på bordet! Åtminstone KD har ju ordet demokrat i partinamnet.. Det tycks inte förplikta direkt..
Åke