lördag 14 juli 2007

700 000 kronor på annonser

En student startar en sajt för Harry Potters fans när han är 12 år och drar nu in 700 000 kronor på annonser. Harry Potter själv alias Daniel Radcliffe fick 92 miljoner kronor för den senaste filmen och procent på inkomsterna från filmerna försäljning av prylar enligt artikel i SvD.


En annan av skådespelarna har investerat i en glassbil som han ska ha om det inte går bra med skådespelandet. Det säger han säkert på skämt eller också är det utifrån det perspektivet han idag ser sitt liv. För att vara så ung och få tillgång till så mycket pengar måste vara omvälvande på många sätt. Behov av avgränsning kanske är nödvändigt. Enligt SvD så har filmerna dragit in 23 miljarder kronor, de fyra första alltså.



Hur som helst, vilka otroliga pengar det blivit av en fantasi. Jag avundas författarinnan som från början satt vid ett köksbord och skrev och undrar om det kan finnas något spännande att skriva om i Åkersberga ;-).



Å andra sidan har jag inte läst böckerna, de står här i bokhyllan och dammar. Det är väl svårigheten att ge sig in i sagolandet som tar över och en sorts hysteri över att inte förstå hur det fungerar med magin. Men alla andra verkar tycka att de är toppen. Själv är jag mest intresserad av affären runtomkring och att sörja att min egen begåvning inte räcker till.



Keep on dreaming...

Inga kommentarer: