Allmänheten kommer inte att få ta del av innehållet i tsunamibanden har en enhällig riksdag bestämt. Sekretessen ska gälla i 70 år.
Är det bra eller dåligt? Personligen har jag svårt att se vad som är intressant för gemene man att veta, och kan se framför mig hur olika spekulationer växer fram om man ens hinner få någon uppfattning. Om hela materialet trycktes upp skulle det omfatta ungefär 10 miljarder sidor skriver DN. Offentlighetsprincipen drar förstås ett kort strå i den här behandlingen, men det är en fråga som får behandlas separat från detta nu, även om det till viss del hör ihop.
Sa Göran Persson till Danielsson - Skit i det där och ha lite helg nu Lars? Eller skrev han att han inte på några villkor fick störas under julhelgen? Därmed höll sig alla borta eftersom det var så det fungerade när chefen sagt sitt? Vad vet man? Visst är det väl det vi vill veta egentligen, hur regeringen agerade just inför Tsunamikatastrofen? Inte all annan datatrafik och allt alla sa till varandra under den där perioden?
Wilhelm Agrell tycker enligt artikeln i SvD att beslutet att sekretessbelägga uppgifterna är helt rätt eftersom det skulle kunna skada rikets säkerhet om hela innehållet kom ut.
"– Men det jag tycker är lite ironiskt är att regeringen nu själv har fått erfara effekten av det som man vill påtvinga landets privatpersoner – nämligen att tillåta myndigheter att lagra all teledata. Den som har en sådan överblick får en bättre bild av dig än du själv har, säger Wilhelm Agrell (SvD)"
Eftersom jag inte gillar förslaget om lagring av teledata så tycker jag att det Agrell säger är viktigt. Hoppas att någon (Odenberg till exempel) lyssnar på det. För allt får konsekvenser. Mer kontrollerad än jag redan är vill jag inte bli.
Andra bloggar om: politik, tsunamibanden, tsunamikatastrofen, regeringen, avlyssning, regeringen, samhälle, moderaterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar